moderater_pan_sommar
Parasport Sverige flyttar till ArlandastadFoto: Pressbild

Parasportförbundet flyttar till Training Academy

Explore Arlandastads satsning på att etablera ett idrottscentrum för idrotts-Sverige har startat och Parasport Sverige blir första förbundet.

Parasport Sverige blir det första förbundet som etablerar i Training Academy. Redan i början av maj flyttade man sitt klädlager till ett område vid Training Academy vilket ger bättre förutsättningar hantering och logistik i samband med tävlingar med närhet till Arlanda och E4.
– Genom Explore Arlandastads Training Academy kan vi hjälpa individer och samhället att fortsätta lyfta vikten av idrott och hälsa. I den pågående planprocessen arbetar vi med att få in olika typer av ytor som är anpassade för olika typer av idrott och hälsa, både inomhus- och utomhusidrotter. Men även en samlad plats för innovation som exempelvis ett centrum för utbildning, administration och idrottsmedicin, berättar Catarina Sjömark, Kommersiell projektledare på Explore Arlandastad som ägs av Arlandastad Group.

Training Academy innebär att Arlandastad Group etablerar olika träningsanläggningar för idrotten både lokalt, regionalt och nationellt. Det finns ett stort behov av hallar och planer i hela stockholmsområdet.
– Arlandastad Groups satsning på att skapa en samlad plats för idrott och hälsa passar oss utmärkt. För vår del fann vi den perfekta lösningen här i Explore Arlandastad som underlättar hantering och logistik inför våra tävlingar. Här har man har en god förståelse för våra behov, allmänt goda kommunikationer och närheten till Arlanda flygplats, säger Bo Sköld, generalsekreterare, Parasport Sverige.

pantamera_avc_helsida
social_helsida

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

defacto_helsida
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
helsida_sfs

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

mp_helsida_april
kso_helsida

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

kso-duell_out
outsider_social
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
pantamera_out
sfs_out
ridskola_2020_outsider
connys
moderat_outsider
mp_outsider2022
nrh