moderaterna_sep2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Pappa frias från misstankar vid drunkningstillbud

En pappa frias från åtal sedan han enligt åklagaren ska ha orsakat ett drunkningstillbud på Midgårdsbadet.

I juli 2018 inträffade ett drunkningstillbud där en 5-årig pojke hamnade på botten av en bassäng. Pojken hittades av besökare och fick hjärt- lungräddning av personal och en annan besökare varpå han snabbt blev kontaktbar.

Polisen upprättade en anmälan och åklagare väckte åtal om grovt vållande till kroppsskada och grovt vållande till sjukdom. Enligt åklagaren hade pappan lämnat en av sina två söner utan uppsikt vilket varit orsak till att 5-åringen hamnade under vatten.

Pappan berättade att han hela tiden var nära sina barn men tvingades gå ifrån en av pojkarna då den andra pojken helt plötsligt sprang ifrån honom från innebadet till utomhusdelen. Pappan redogjorde för rätten att han bad sin 5-årige son sitta och vänta på honom tills han var tillbaka. Under några minuter som pappan letade efter sin andra son så hamnade han alltså under vattnet.

Vittnen kunde dock berätta för rätten att pappan under besöket på badet agerat mycket restriktivt med barnen och inte alls släppt på uppsikten. Rätten delar också mannens version och anser inte att hans agerande varit orsak till tillbudet. I domen skriver Attunda tingsrätt att pappans oaktsamhet inte kan anses vara så klandervärd att den bör föranleda ett straffrättsligt ingripande.

defacto_helsida
helsida
corner_helsida
boisigtuna
connys_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
festspec_host2020_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
corner_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
festspec_host2020_outsider