moderat_jul_nyar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Pappa frias från misstankar vid drunkningstillbud

En pappa frias från åtal sedan han enligt åklagaren ska ha orsakat ett drunkningstillbud på Midgårdsbadet.

I juli 2018 inträffade ett drunkningstillbud där en 5-årig pojke hamnade på botten av en bassäng. Pojken hittades av besökare och fick hjärt- lungräddning av personal och en annan besökare varpå han snabbt blev kontaktbar.

Polisen upprättade en anmälan och åklagare väckte åtal om grovt vållande till kroppsskada och grovt vållande till sjukdom. Enligt åklagaren hade pappan lämnat en av sina två söner utan uppsikt vilket varit orsak till att 5-åringen hamnade under vatten.

Pappan berättade att han hela tiden var nära sina barn men tvingades gå ifrån en av pojkarna då den andra pojken helt plötsligt sprang ifrån honom från innebadet till utomhusdelen. Pappan redogjorde för rätten att han bad sin 5-årige son sitta och vänta på honom tills han var tillbaka. Under några minuter som pappan letade efter sin andra son så hamnade han alltså under vattnet.

Vittnen kunde dock berätta för rätten att pappan under besöket på badet agerat mycket restriktivt med barnen och inte alls släppt på uppsikten. Rätten delar också mannens version och anser inte att hans agerande varit orsak till tillbudet. I domen skriver Attunda tingsrätt att pappans oaktsamhet inte kan anses vara så klandervärd att den bör föranleda ett straffrättsligt ingripande.

Sex åtalas för korruption kopplat till Statens fastighetsverk

Nyheter 2017 avslöjade kommuninvånaren Richard Lindwall korruption på Statens fastighetsverk kopplat till bland annat Rosersbergs slott. Nu har åtal väckts mot sex personer.

oppethus_helsida
defacto_helsida
happyhomes_50
centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
connys_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

oppethus_outsider
teatergrillen_outsider
connys
nrh