moderaterna_sep2020
Peab byggde bland annat Kungshörnet i Märsta
Anders Sandén, fd Johansson.Foto: Socialdemokraterna/Linda Håkansson

Pakt mellan Socialdemokraterna och Peab

Ikväll sänds del 2 av Uppdrag Granskning i Sigtuna. Den här gången avslöjar man en pakt mellan Socialdemokraterna, Peab och företrädare för en folkgrupp i kommunen.

Uppdrag Granskning säger sig kunna avslöja att det funnits en pakt mellan Peab, Socialdemokraterna och Syrisk-Ortodoxa folkgruppen. Enligt Uppdrag Granskning fanns ett upplägg om att Peab ska bygga en kyrka åt församlingen som kommunen sålt mark till för en krona, området Valsta där kyrkan ligger blir också ett av Socialdemokraternas starkaste fästen i valet2010 med många nya röster. Peab får samtidigt ett antal andra byggrätter för 2300 bostäder i kommunen.

Uppdrag granskning skriver vidare att som kompensation gynnar Peab den syrianska gruppen. Peabs utredning visar att de sponsrar fotbollsklubben för cirka tio miljoner kronor mellan åren 2005-2012, föreningen gick i konkurs för några år sedan. Utöver det har en företagare i kommunen fått en pizzeria renoverad och bekostad av Peab, arbeten på företagarens fastighet för 293 000 enligt Peab. Socialdemokraterna fick även två valstugor för 386 000 betalda av Peab. Anders Johansson, numera Sandén, nekar till upplägget och en pakt.

Programmet finns sedan 12.00 på SVT Play

festspec_host2020_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
boisigtuna
happyhomes_sommar2020

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.