januari
Peab byggde bland annat Kungshörnet i Märsta
Anders Sandén, fd Johansson.Foto: Socialdemokraterna/Linda Håkansson

Pakt mellan Socialdemokraterna och Peab

Ikväll sänds del 2 av Uppdrag Granskning i Sigtuna. Den här gången avslöjar man en pakt mellan Socialdemokraterna, Peab och företrädare för en folkgrupp i kommunen.

centrum_artikel

Uppdrag Granskning säger sig kunna avslöja att det funnits en pakt mellan Peab, Socialdemokraterna och Syrisk-Ortodoxa folkgruppen. Enligt Uppdrag Granskning fanns ett upplägg om att Peab ska bygga en kyrka åt församlingen som kommunen sålt mark till för en krona, området Valsta där kyrkan ligger blir också ett av Socialdemokraternas starkaste fästen i valet2010 med många nya röster. Peab får samtidigt ett antal andra byggrätter för 2300 bostäder i kommunen.

Uppdrag granskning skriver vidare att som kompensation gynnar Peab den syrianska gruppen. Peabs utredning visar att de sponsrar fotbollsklubben för cirka tio miljoner kronor mellan åren 2005-2012, föreningen gick i konkurs för några år sedan. Utöver det har en företagare i kommunen fått en pizzeria renoverad och bekostad av Peab, arbeten på företagarens fastighet för 293 000 enligt Peab. Socialdemokraterna fick även två valstugor för 386 000 betalda av Peab. Anders Johansson, numera Sandén, nekar till upplägget och en pakt.

Programmet finns sedan 12.00 på SVT Play

centrum_helsida2020
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

prima_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

meko_helsida
happyhomes_sommar2020
januari_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

meko_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider_jan
sigtuna_vatten_outsider
prima_outsider
connys