moderater_pan_sommar
Peab byggde bland annat Kungshörnet i Märsta
Anders Sandén, fd Johansson.Foto: Socialdemokraterna/Linda Håkansson

Pakt mellan Socialdemokraterna och Peab

Ikväll sänds del 2 av Uppdrag Granskning i Sigtuna. Den här gången avslöjar man en pakt mellan Socialdemokraterna, Peab och företrädare för en folkgrupp i kommunen.

centrum_artikel

Uppdrag Granskning säger sig kunna avslöja att det funnits en pakt mellan Peab, Socialdemokraterna och Syrisk-Ortodoxa folkgruppen. Enligt Uppdrag Granskning fanns ett upplägg om att Peab ska bygga en kyrka åt församlingen som kommunen sålt mark till för en krona, området Valsta där kyrkan ligger blir också ett av Socialdemokraternas starkaste fästen i valet2010 med många nya röster. Peab får samtidigt ett antal andra byggrätter för 2300 bostäder i kommunen.

Uppdrag granskning skriver vidare att som kompensation gynnar Peab den syrianska gruppen. Peabs utredning visar att de sponsrar fotbollsklubben för cirka tio miljoner kronor mellan åren 2005-2012, föreningen gick i konkurs för några år sedan. Utöver det har en företagare i kommunen fått en pizzeria renoverad och bekostad av Peab, arbeten på företagarens fastighet för 293 000 enligt Peab. Socialdemokraterna fick även två valstugor för 386 000 betalda av Peab. Anders Johansson, numera Sandén, nekar till upplägget och en pakt.

Programmet finns sedan 12.00 på SVT Play

happyhomes_sommar2020
dack-helsida
defacto_helsida
mp_host_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
helsida_var2021
bostad_helsida
vaccin
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
nrh
bostad_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
vaccin-outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
dack-outsider