varumarke_defacto_sommar
Postnords terminal på Arlanda har svämmat överFoto: Google/Streetview

Paketkaos på Postnord i Arlanda

Det är paketkaos på Postnord på Arlanda med paket som ligger ute, nu ska det granskas av Post och Telestyrelsen rapporterar Expressen.

marstac_aug

Flera medier har rapporterat om att Postnord låter paket ligga ute, något som först Svenska Dagbladet avslöjade. Nu skriver Expressen att Post- och telestyrelsen ska granska agerandet:
– Om försändelserna skadas i och med Postnords hantering – då är det inte acceptabelt, säger Emma Maraschin, chef för enheten för posttillsyn hos PTS, till tidningen.

Paketen skadas inte
Postsäckar låg enligt Svenska Dagbladets bilder ute i regn och det bekräftades av Postnord att det stämmer men att själva paketen inte skadas. PTS inledde en tillsyn redan förra veckan om hanteringen av post på Arlanda:
– Tillsynsärendet handlar om Postnords hantering av försändelser är tillförlitlig. Det finns nämligen krav enligt postlagen på att postverksamhet ska bedrivas på ett tillförlitligt sätt. Och det finns skrivet i tillståndvillkoren att försändelser ska hållas skyddade från väder och vind, så att de inte förstörs utan når mottagarna i helt skick, säger Emma Maraschin.

Inte olagligt
Paketen kan bli lämnade utomhus upp till en vecka. Det ska enligt Postlagen inte vara olagligt att hantera post på det sättet säger Emma Marchin till Expressen. Paketen förvaras på ett område där de är skyddade.

700 000 paket på Black Friday
Anledningen till att Postnord svämmat över av paket är att man inte hinner med då e-handeln ökat, särskilt från Kina. Nu ska man ha anställt fler för att snabba på hanteringen. Postnord har också köpt in bagagevagnar så att paketen inte ska ligga på marken. Snart är det dock jul och ännu mer paket väntas efter kaoset kring Black Friday då 700 000 paket hanterades av Postnord till ett värde av 5 miljarder kronor.

marknad_steninge
valet2018

Bergqvist löfte: Ska göra mitt bästa

Politik Pernilla Bergqvist toppar för första gången listan för Liberalerna och går in i valet 2018 som affischnamn: - Jag har lovat mig själv och alla invånare att göra mitt allra bästa för alla invånare, stora som små. Det är inget svårt löfte eftersom jag älskar den här kommunen av hela mitt hjärta, säger Pernilla till märsta.nu

dackia_vinter2018
happy_homes_sommar
forskontor
defacto_panorama_boka_mote
mordet i bromma

Märstabor fortsatt häktade

Nyheter Tre män, samtliga från Märsta sitter fortfarande häktade för mordet på en gängmedlem från Bredängsnätverket i Bromma 20:e november: - Vi kan dra slutsatsen att de som är involverade i kriminella gängkonflikter passerat en allvarlig gräns. Total hänsynslöshet råder kring de konsekvenser det man gör kan få, säger Christer Axling, gruppchef på Grova Brott i Stockholm till Dagens Nyheter.

Sexuella trakasserier i kommunhuset

Nyheter Ett ärende gällande sexuella trakasserier finns i Sigtuna kommun rapporterar Dagens Nyheter: - Sexuella trakasserier anmäls annars väldigt sällan. Vissa viftar bara bort om de får en klapp i ändan medan andra upplever starkt obehag. Nu har vi uppdaterat våra rutiner kring sexuella trakasserier och ska lägga ut dem på vårt intranät, säger Bengt Palmgren, HR-chef i Sigtuna kommun, till DN.

frisyr2018
dogranch
standard
lions_standard
Festspecialisten – Standard
borg
yrkesutbildningen
agy2
slutstation
matcher_skanela
nfc_vinter
vanster_mote
cricketklubben
lindvagen27
jul2018
colorama_jan
connys
julgranshamtning
jul2018
solrosvagen28