centrum_ettar
Postnords terminal på Arlanda har svämmat överFoto: Google/Streetview

Paketkaos på Postnord i Arlanda

Det är paketkaos på Postnord på Arlanda med paket som ligger ute, nu ska det granskas av Post och Telestyrelsen rapporterar Expressen.

Flera medier har rapporterat om att Postnord låter paket ligga ute, något som först Svenska Dagbladet avslöjade. Nu skriver Expressen att Post- och telestyrelsen ska granska agerandet:
– Om försändelserna skadas i och med Postnords hantering – då är det inte acceptabelt, säger Emma Maraschin, chef för enheten för posttillsyn hos PTS, till tidningen.

Paketen skadas inte
Postsäckar låg enligt Svenska Dagbladets bilder ute i regn och det bekräftades av Postnord att det stämmer men att själva paketen inte skadas. PTS inledde en tillsyn redan förra veckan om hanteringen av post på Arlanda:
– Tillsynsärendet handlar om Postnords hantering av försändelser är tillförlitlig. Det finns nämligen krav enligt postlagen på att postverksamhet ska bedrivas på ett tillförlitligt sätt. Och det finns skrivet i tillståndvillkoren att försändelser ska hållas skyddade från väder och vind, så att de inte förstörs utan når mottagarna i helt skick, säger Emma Maraschin.

Inte olagligt
Paketen kan bli lämnade utomhus upp till en vecka. Det ska enligt Postlagen inte vara olagligt att hantera post på det sättet säger Emma Marchin till Expressen. Paketen förvaras på ett område där de är skyddade.

700 000 paket på Black Friday
Anledningen till att Postnord svämmat över av paket är att man inte hinner med då e-handeln ökat, särskilt från Kina. Nu ska man ha anställt fler för att snabba på hanteringen. Postnord har också köpt in bagagevagnar så att paketen inte ska ligga på marken. Snart är det dock jul och ännu mer paket väntas efter kaoset kring Black Friday då 700 000 paket hanterades av Postnord till ett värde av 5 miljarder kronor.

uppdaterad Nya riktlinjer ska minska risk för korruption

Nyheter I samband med kommunfullmäktige på torsdagskvällen fattades beslut om att anta riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal, något som har direkt koppling till det som framkom i samband med Uppdrag gransknings avslöjande i Sigtuna kommun förra våren.

aretsforetag
forskontor
EXTRA

Lyxbilsliga sprängdes i Märsta

Nyheter En liga stal delar från lyxbilar och bodde på hotell i kommunen där de även förvarade stöldgodset, nu har de dömts till fängelse i två år och därefter utvisning.

februari

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

foretagarlunch

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

standard_start
sangensemble
standard_ridskola
objekt4
veterankraft_standard
objekt2
standard
matcher_skanela
sigtunavatten_standard
Norra Redovisningshuset
vuxentutbildning
objekt3
nfc_vinter
outsider_defacto
Festspecialisten – Standard