defacto_pan
Postnords terminal på Arlanda har svämmat överFoto: Google/Streetview

Paketkaos på Postnord i Arlanda

Det är paketkaos på Postnord på Arlanda med paket som ligger ute, nu ska det granskas av Post och Telestyrelsen rapporterar Expressen.

Flera medier har rapporterat om att Postnord låter paket ligga ute, något som först Svenska Dagbladet avslöjade. Nu skriver Expressen att Post- och telestyrelsen ska granska agerandet:
– Om försändelserna skadas i och med Postnords hantering – då är det inte acceptabelt, säger Emma Maraschin, chef för enheten för posttillsyn hos PTS, till tidningen.

Paketen skadas inte
Postsäckar låg enligt Svenska Dagbladets bilder ute i regn och det bekräftades av Postnord att det stämmer men att själva paketen inte skadas. PTS inledde en tillsyn redan förra veckan om hanteringen av post på Arlanda:
– Tillsynsärendet handlar om Postnords hantering av försändelser är tillförlitlig. Det finns nämligen krav enligt postlagen på att postverksamhet ska bedrivas på ett tillförlitligt sätt. Och det finns skrivet i tillståndvillkoren att försändelser ska hållas skyddade från väder och vind, så att de inte förstörs utan når mottagarna i helt skick, säger Emma Maraschin.

Inte olagligt
Paketen kan bli lämnade utomhus upp till en vecka. Det ska enligt Postlagen inte vara olagligt att hantera post på det sättet säger Emma Marchin till Expressen. Paketen förvaras på ett område där de är skyddade.

700 000 paket på Black Friday
Anledningen till att Postnord svämmat över av paket är att man inte hinner med då e-handeln ökat, särskilt från Kina. Nu ska man ha anställt fler för att snabba på hanteringen. Postnord har också köpt in bagagevagnar så att paketen inte ska ligga på marken. Snart är det dock jul och ännu mer paket väntas efter kaoset kring Black Friday då 700 000 paket hanterades av Postnord till ett värde av 5 miljarder kronor.

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

hostfest_centrum
defacto_host2018

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

valet2018

Klart: Alliansgruppens vision för mandatperioden

Politik Det är nu klart med kommunledning för kommande mandatperioden. Enda ändringen som sker är att Anna Malm Kelfve (M) tar över som ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden efter Karolina Windefalk (MP).

Hemtjänstpersonal oroas över ändrade arbetstider

Nyheter Hemtjänsten avser förändra personalens arbetstider vilket är oroande enligt en anställd som märsta.nu varit i kontakt med: - Helt plötsligt ska man kunna arbeta både dag och kväll oavsett vilket schema man har sen tidigare, berättar den anställde.

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

valet2018

Klart med första avhoppet

Politik Mandatperioden startar på torsdag då gamla och nya fullmäktige sammanträder. Men redan nu är det klart att Per-Olov Eurell (KD) hoppar av.

connys
sbrf_sep
nrh
objekt2
komvuxq3_4
outsider
objekt3
sportfiske_banner
objekt4
sigtunavatten_standard