moderater_pan_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi

På onsdag släpps restriktioner kring avstånd, trängsel och restaurangbesök

På onsdag släpps restriktionerna i landet och samhället öppnar upp vilket oroar smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund.

centrum_artikel

Smittan ökade i kommunen enligt de senaste siffrorna för vecka 37 i kommunen, drygt 40 fall med covid-19 noterades. Vaccinationsgraden är också relativt låg i kommunen, särskilt i Märsta.
– Det är fortfarande alltför många som inte är vaccinerade och riskerar att bli smittade, men någonstans måste vi börja att lyfta på restriktionerna, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm, till SVT Stockholm.

I fredags var det 88 stockholmare som vårdades på sjukhus i länet. Antalet smittade totalt sett har sjunkit de senaste veckorna men är över 1000 fall i veckan. När restriktionerna släpps kommer publiktak för arrangemang och besökare i restauranger att plockas bort. Rådet om att arbeta hemifrån tas också bort samt undvika trängsel och hålla avstånd. För den som är ovaccinerad så gäller det att man ska undvika närkontakt med personer och riskgrupper över 70 år. Oavsett vaccinerad eller inte så ska man stanna hemma vid covid-symtom.

koppar_helsida
jul2021

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
julmarknad_helsida
2020_helsida
oppethus_helsida
dack-helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

helsida_var2021
centrum_helsida2020
mp_host_helsida
flygskola_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

ridskola_2020_outsider
oppethus_outsider
connys
mp-outsider
centrum_sommar_out
jul_outsider
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
dack-outsider
koppar_outsider
swedol_outsider
flygskolan_outsider