defacto_pan2020
Foto: Norrtälje kommun

På nytt över 200 fall

För andra veckan i rad är det över 200 covidfall i kommunen.

centrum_artikel

Folkhälsomyndigheten meddelar att det på nytt är över 200 fall av covid-19 i kommunen, närmare bestämt 213 fall. Antalet är det högsta för en enskild vecka under pandemin. Vecka 50 var det 209 fall. Den senaste månaden har 767 personer smittats av viriuset. Totalt under pandemin har nu 1654 personer smittats vilket är 338 per 10 000 invånare. Sigtuna har i relation till sin befolkning lägra antal fall än grannkommunerna Väsby, Bro och Vallentuna.

I regionen har 110 476 invånare smittats sedan pandemins början och 3114 personer avlidit.
– Det är fortsatt mycket besvärligt läge vid akutsjukhusen och alldeles för många patienter med covid-19 behöver sjukhusvård över julhelgen istället för att vara med sina nära och kära. Det innebär att allt för många av vårdens medarbetare också får tillbringa julen på sjukhusen. För den som tagit del av patienters och medarbetares berättelser om hur obarmhärtig den här sjukdomen är så tror jag att det är ett lätt val att fira en annorlunda jul i år och fira den med enbart de som ingår i det egna hushållet. Den som behöver vård under helgerna ska söka vård som vanligt och inte vänta tills helgerna är över. Kontakta 1177 som vanligt så får du råd för hur du ska söka vård för dina symtom, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

happyhomes_sommar2020

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

2020_helsida
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
meko_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
nrh
centrum_sommar_out