defacto_pan2020
P-platserna i Valsta stängs ner i några veckor. Foto: Insändarbild

P-platserna stängs i Valsta Centrum: Det var redan dåligt innan

Valstabor och affärsidkare är upprörda över att P-ytan utanför Valsta Centrum nu stängs igen: - Det var redan dåligt innan, vart ska mina kunder parkera, säger en affärsidkare till märsta.nu

fraga_liberalerna

Sigtuna kommun som ansvarar för ytan framför Valsta Centrum har tidigare av Moderaterna fått kritik för att man inte fullföljer den klubbade detaljplanen i området, det skulle innebära att Valsta Vedugn måste rivas eller flyttas. Något som även hanterades tidigare i Uppdrag Granskning.

märsta.nu har även rapporterat om att näringsidkare klagat på att det är för få P-platser i området, nu har kommunen stängt av ytan närmast centrumingången. Anledningen är att man ska bygga om, när ombyggnaden är klar så ska det finnas plats för 38 bilar. Kommunen hänvisar under tiden till platser där Brage förskola låg. 30:e juni ska ombyggnaden vara klara och kommunen hoppas att kunder, hyresgäster och näringsidkare under tiden ska ha överseende.

En näringsidkare som märsta.nu varit i kontakt med tycker dock att situationen hanterats för långsamt eftersom detaljplanen för längesedan har klubbats. Centrumet har under tiden också fått en ny ägare.
– Det kan inte vara ok för oss som har verksamheter att vara utan parkering i tre veckor, säger en näringsidkare.

connys_helsida
speedy_vinter_helsida
manskold_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
meko_helsida
helsida
2020_helsida
kkdk_helsida
happyhomes_sommar2020
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
kkdk_outsider
nrh
manskold_outsider
meko_outsider
budget_outsider
outsider
swedol_outsider