defacto_pan2020
Kroppen hittades i Valstas elljusspår. Foto: MMS-Bild

Överlagar dom till HD

Den man som dömdes för att ha mördat sin skolkamrat överklagar till Högsta domstolen.

centrum_artikel

Sista ordet är ännu inte sagt kring ”tonårsmordet” i Valsta då en man som utgav sig för att vara 16 år gick på högstadiet och dödade en skolkamrat. Rätten ansåg att han var både myndig och skyldig till mord, hovrätten skärpte straffet med ett år till sex och ett halvt års fängelse. Men nu överklagas domen till Högsta domstolen enligt SVT Stockholm. Mannen vill att domen rivs upp eller att straffet mildras.

connys_helsida
sportlov_sigtuna

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

salong_elisabeth_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

teatergrillen_helsida
speedy_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_2019

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

2020_helsida
defacto_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

connys
sportlov_sigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
teatergrillen_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
speedy_outsider