moderaterna_juni
Cyklar ska märkas upp vid Märsta station och de som är övergivna flyttas på fredag.Foto: Google Streetview

Övergivna cyklar märks ut och rensas

Kommande vecka med start på måndag kommer cyklar som kommunen misstänker är övergivna att märkas ut.

Kommunen kommer att göra en genomgång av cyklar vid Märsta och Rosersbergs station. Om man misstänker att en cykel är övergiven så kommer den att märkas ut, står den fortfarande kvar efter en vecka så flyttas den till en uppställningsplats på Östra Bangatan. Syftet med genomgången är att skapa en tryggare och trevligare miljö. Märkningen startas på måndag och pågår fram till 18:e maj.

valet2018

(S) Lovar jouröppen vårdcentral

Politik Socialdemokraterna i kommunen och landstinget lovar att göra Valsta Vårdcentral jouröppen på kvällar och helger: - Jag är mycket nöjd med att vårdcentralen i Valsta kommer att prioriteras om Socialdemokraterna får styra i landstinget. Det kommer att förbättra tillgängligheten till primärvården inte bara för Valstaborna utan också för Sigtuna i stort, säger oppositionsrådet Marie Axelsson, oppositionsråd.

februari
brf_englamarken

Två män trängde sig in i lägenhet

Blåljus Polisen larmades till ett flerfamiljshus i Valsta efter att två män tagit sig in i en lägenhet. Trots en sökinsats lyckades polisen inte gripa dem. – Vi har inlett en förundersökning om hemfridsbrott och olaga hot, säger Towe Hägg vid polisen.

sap_valet2018
sexbrottsmisstänkte fritidsledaren:

Åklagaren yrkar på minst sex års fängelse för fritidsledaren

Nyheter Den omfattande rättegången mot den sexbrottsmisstänkte fritidsledaren har nu avslutats. Vid slutpläderingen yrkade åklagare Nicklas Englund på sex till sju års fängelse.

sportfiskebanner2
midsommarfirandet

SOS-Alarm vädjar: Fira lugnt

Nyheter SOS-Alarm väntar in fler samtal i samband med midsommarfirandet: – Vid midsommar finns flera faktorer som ökar risken för akuta händelser, säger Maria Khorsand, VD på SOS-Alarm.

vuxenutbildning2

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

outsider_moderat
outsider_defacto
objekt3
sap_outsider
objekt2
Norra Redovisningshuset
veterankraft_standard
sigtunavatten_standard
vuxentutbildning
objekt4
nfc_vinter
connys
forskontor
standard_ridskola
val2018