nationaldag_pan
Kristoffer Tamsons med Olov Holst i samband med valet 2018.Foto: Insändarbild/Moderaterna

Överens om att rusta upp stationen

Sigtuna kommun, SL och Trafikverket har nu enats om en avsiktsförklaring om att rusta upp Märsta station.

I mars rapporterade märsta.nu om att kommunen, Trafikverket och SL avsåg teckna avtal om att rusta upp Märsta station. Nu är en avsiktsförklaring på plats för framtidens station mellan parterna. Pendeltågsstationen behöver byggas om för att man ska kunna tillgodose turtäthet och få till en bra bytespunkt.

Redan 2017 var man överens med Trafikverket om att rusta upp för 737 miljoner kronor, dock fick Trafikverket inga anslag från regeringen.
– Att Märsta station ströks ur investeringarna i Nationell plan var inte bara ett svek mot sigtunaborna utan mot alla pendeltågsresenärer i stockholmsregionen. Nu gör vi en tydlig och gemensam framstöt mot regeringen för en ny och efterlängtad station i Märsta, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) menar att kommuninvånarna är lovade en upprustning av stationen, men det kräver att regeringen skjuter till medel. I ett första skede ska ombyggnad av spår och plattformar ske samt att man skapar planskilda passager för olika trafikslag. En bro ska också byggas främst för resenärer. Om bygget blir av fastställs av regeringen om knappt ett år. Investeringen beräknas kosta 900 miljoner där SL, Region Stockholm och kommunen investerar sina delar men att staten i form av Trafikverket behöver gå in med en summa.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

liber_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

defacto_helsida
nationaldag_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

2020_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

retro_helsida
mp_helsida_april
helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

centrum_sommar2022_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
nationaldag_out
outsider
connys
nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
retro_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
logistik_outsider
mp_outsider2022