heat_pan
Kristoffer Tamsons med Olov Holst i samband med valet 2018.Foto: Insändarbild/Moderaterna

Överens om att rusta upp stationen

Sigtuna kommun, SL och Trafikverket har nu enats om en avsiktsförklaring om att rusta upp Märsta station.

I mars rapporterade märsta.nu om att kommunen, Trafikverket och SL avsåg teckna avtal om att rusta upp Märsta station. Nu är en avsiktsförklaring på plats för framtidens station mellan parterna. Pendeltågsstationen behöver byggas om för att man ska kunna tillgodose turtäthet och få till en bra bytespunkt.

Redan 2017 var man överens med Trafikverket om att rusta upp för 737 miljoner kronor, dock fick Trafikverket inga anslag från regeringen.
– Att Märsta station ströks ur investeringarna i Nationell plan var inte bara ett svek mot sigtunaborna utan mot alla pendeltågsresenärer i stockholmsregionen. Nu gör vi en tydlig och gemensam framstöt mot regeringen för en ny och efterlängtad station i Märsta, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) menar att kommuninvånarna är lovade en upprustning av stationen, men det kräver att regeringen skjuter till medel. I ett första skede ska ombyggnad av spår och plattformar ske samt att man skapar planskilda passager för olika trafikslag. En bro ska också byggas främst för resenärer. Om bygget blir av fastställs av regeringen om knappt ett år. Investeringen beräknas kosta 900 miljoner där SL, Region Stockholm och kommunen investerar sina delar men att staten i form av Trafikverket behöver gå in med en summa.

bostad_helsida
garagebranden

Nu får branddrabbade betala för parkeringen

Nyheter SigtunaHem får kritik av boende för att de tar betalt för parkeringsplats vid Midgårdsbadet: - Vi som fick våra bilar brända får både parkera 1 kilometer bort från våra hus och dessutom betala 150 kr i månaden för det, uppger en hyresgäst.

2020_helsida
coronakrisen

Över hundra vill ha skuldsanering

Nyheter Antalet kommuninvånare som vill ha skuldsanering ökade kraftigt under pandemin och är kvar på över 100 personer för första halvåret 2021: – Vi har aldrig tidigare tagit emot så många ansökningar, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden.

connys_helsida
andersojag
mp_host_helsida
eldsjal-helsida
happyhomes_sommar2020
helsida_var2021
defacto_helsida
centrum_helsida2020
kyrkoval_helsida
skordedag_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

skordedag_out
mp-outsider
kyrkoval_outsider
nrh
eldsjal-outsider
bostad_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
connys
kyrka-outsider
heat_out
andersojag_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider