defacto_pan2020
Receptionen på Hotell Kristina i SigtunaFoto: Pressbild

Överbliven plast en del av konstutställning

Arbetet med att skapa konst av plast från hotell i kommunen har nu resulterat i ett flertal utställningar.

Det var i somras som hotell- och konferensanläggningar i kommunen skickade oönskad plast till ungdomar som i en del av ett konstprojekt skulle skapa konst. Nu är arbetet klart vilket har resulterat i en ”Konstcirkus”. Konsten finns runt om inom Hållbar Destinations nätverkshotell. Hotell Kristina var snabba med att visa upp verken som finns i deras reception.

Författare bildar förening

Kulturnyheter Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

centrum_helsida2020
happyhomes_2019
teatergrillen_helsida
sigtunavatten_standard

Sam och Valentin cyklar jorden runt

Märstafolket Märstaborna Valentin och Sam kommer efter nyår att börja sin resa med att cykla runt jorden (!) - De senaste två åren har vi fyllt på reskassan, köpt utrustning så som cyklar, tält, sovsäckar, cykelväskor osv, berättar duon i mail till märsta.nu

colorama_jul
defacto_helsida

Carolas julshow hyllas

Nöjesnyheter Carolas julshow som hade premiär i helgen hyllas av Aftonbladets krönikör Håkan Steen: - Det blir väldigt mycket jul, och väldigt mycket Carola, skriver han.

Gardell till Kulturum

Nöjesnyheter Jonas Gardell kommer till Kulturum i mars: - Drottningen åker ut i sitt rike för att tala till sitt folk, säger Jonas Gardell i ett pressmeddelande.

teatergrillen_outsider
connys
nrh