nationaldag_pan
Foto: Norrtälje kommun

Över hundra fall förra veckan

Över hundra nya coronafall noterades i kommunen under förra veckan enligt siffror från FHM.

Antalet fall av covid-19 i kommunen ökade med 25 fall förra veckan jämfört med veckan tidigare. Totalt var det 104 bekräftade fall för vecka 43. En av de högsta nivåerna sedan i våras. Sigtuna hade 21 fall per 100 000 invånare. Smittspridningen ökar både i kommunen och länet generellt sett. Ökningen är tredje högst i länet efter Salem och Danderyd. Sigtuna är på topp 10-listan över mest smittspridning i hela landet tillsammans med Danderyd som båda har 21 fall/100 000 invånare.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

connys_helsida
helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

centrum_sommar2022_helsida
nationaldag_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

mp_helsida_april
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

defacto_helsida
logistik_sigtuna_helsida
liber_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

retro_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
ridskola_2020_outsider
logistik_outsider
outsider
nationaldag_out
moderat_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
retro_outsider
nrh
swedol_outsider