center_pan21
Foto: Arkiv

Över hundra avlidna i kommunen

Över hundra kommuninvånare har nu mist livet med covid-19.

102 personer i kommunen har avlidit med covid-19 (till och med 18 april) enligt Socialstyrelsen. 38 av dessa har bott på särskilt boende och 27 har haft hemtjänst, alltså nästan 2 av 3 avlidna med covid-19 har haft antingen hemtjänst eller bott på särskilt boende, 37 av de avlidna har haft varken eller. Sedan i början av april har ytterligare nio kommuninvånare avlidit med viruset i kroppen.

Socialstyrelsens statistik över avlidna visar även att cirka 1200 av de cirka 14000 avlidna i landet varit under 70 år, 6500 av de avlidna har varit över 85 år. Covid-19 i kombination med högt blodtryck har varit en vanlig dödsorsak, 8 av 10 avlidna har haft högt blodtryck. Högt blodtryck är också vanligt i den åldrande befolkning och det är ingen konstaterad riskfaktor att avlida i sjukdomen.

Utöver högts blodtryck har man kopplad dödsfall med covid-19 till hjärt- och kärlsjukdom, diabetes och lungsjukdom. Knappt 14 procent har inte haft en enda av sjukdomarna. Majoriteten av de avlidna har haft två eller flera sjukdomar.

Även av de avlidna under 70 år så har 59 procent bott på särskilt boende. Av de avlidna under 70 år så hade nästan 9 av 10 hemtjänst.

Källa: Socialstyrelsen

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

2020_helsida
julmarknad_helsida
mp_host_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

centrum_helsida2020
jul2021

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

valsta-jul_helsida
happyhomes_sommar2020
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
valsta_jul_outsider
jul_outsider
dack-outsider
mp-outsider
connys
julmarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
stationshusen_out
nrh