defacto_pan2020
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Över 800 stockholmare på sjukhus

Spridningen av covid-19 uppges vara fortsatt hög i regionen och cirka 800 patienter med viruset vårdas på sjukhus.

centrum_artikel

Under måndagen meddelade Region Stockholm att 79 patienter med covid-19 är i behov av intensivvård, 736 personer vårdas vid sjukhus eller geriatrik. Totalt är 815 patienter i behov av sjukvård i Region Stockholm.
– Eftersom vi ser en fortsatt hög smittspridning i samhället förbereder vi oss på ett fortsatt högt sjukvårdsbehov. Nu är den finaste julklappen vi kan ge varandra att vi umgås bara i det egna hushållet och gör allt vi kan för att undvika trängsel i julhandel och julfirande så att smittspridningen bryts och trenden vänder neråt. Det är en julklapp som gör att någons mormor, mamma, pappa, son eller dotter kan slippa ett allvarligt sjukdomsförlopp och kan fira nästa jul gemensamt igen, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

dackskiftarna_helsida
ridskola2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
sigtunastad_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
nrh
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider