defacto_pan2020
Foto: Norrtälje kommun

Över 5000 nya fall över helgen

Över helgen har nästan 5500 nya fall av covid-19 konstaterats i regionen.

centrum_artikel

Region Stockholm meddelar att 5460 personer i regionen konstaterats smittade sedan i fredags. 58 personer är i behov av intensivvård och 677 personer får vård vid geriatrik eller akutsjukhus. Totalt har 735 patienter sjukhusvård.
– Nu är trycket mycket hårt på vårdens medarbetare och samtliga akutsjukhus är nu i antingen stabsläge eller förstärkningsläge. Bara sedan förra måndagen har vi 9 245 fler konstaterade smittade, 216 fler patienter vid akutsjukhus och geriatriken och det är 89 fler personer som avlidit. Bara sedan förra måndagen. Vi ligger steget före sjukdomsutvecklingen och öppnar nu fler och fler vårdplatser för covid-19 patienter. Det är en kontaktsmitta och håller vi avstånd och följer alla råd och rekommendationer så kommer färre behöva bli sjuka och färre kommer att avlida till med covid-19, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

connys_helsida
speedy_vinter_helsida
2020_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Coronakommission kan tillsättas

Politik Den samlade oppositionen bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har fått igenom ett initiativärende i kommunstyrelsen om att tillsätta en Coronakommission.

meko_helsida
januari_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

ridskola2020_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
prima_helsida
prima_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
connys
moderat_outsider_jan
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider