defacto_pan2020
Oxundasjön som delas mellan Väsby och Sigtuna kommunFoto: Pressbild/Upplands-Väsby Kommun

Över 50 förorenade platser i kommunen

I kommunen finns över 50 förorenade platser enligt en rapport som Länsstyrelsen tagit fram.

centrum_artikel

Länsstyrelsen har kartlagt alla förorenade platser i hela länet, drygt 50 av dessa rör Sigtuna kommun. Tre av dem är klassade som Riskklass 1, det gäller bland annat Oxundasjön som ett projekt inletts för sanering. Kommuner kan söka stöd för att leda sanering av områdena. Det kan även handla om gamla deponier, industriområden eller att det är rester från brandskum i samband med brandkårens övningar. Ett område i Trosta utanför Arlanda genomgår även sanering där statliga bidrag lämnats.

sigtunastad_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

ridskola2020_helsida
2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

centrum_helsida2020
connys_helsida
vardcentral_helsida
happyhomes_sommar2020
dackskiftarna_helsida
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
nrh