defacto_pan2020
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Över 3600 nya covidfall i veckan

Mellan 2-4 mars rapporterades drygt 3600 nya covidfall i länet: - Vi ser en fortsatt ökning av antalet patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

centrum_artikel

Mellan tisdag-torsdag denna vecka rapporterades det in drygt 3600 nya fall av covid-19 i Region Stockholm:
– Vi ser en fortsatt ökning av antalet patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård. Nu ökar ansträngningen ytterligare för medarbetarna vid våra sjukhus. Hur det kommer att se ut de kommande veckorna styrs till stor del av hur vi alla kommer att följa de grundläggande reglerna. Håll två meters avstånd till andra, du ska stanna hemma vid första minsta symtom, jobba alltid hemma om du kan, tvätta händerna noga och ofta säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

Av samtliga fall är det endast 11 som är provtappa på ett särskilt boende vilket innebär att det inte finns någon större smitta bland särskilda boenden runt om i länet. 346 stockholmare vårdades på akutsjukhus eller i geriatrisk vård, 51 av dessa har intensivvård. Sedan 2:a mars har 29 ytterligare avlidna rapporterats in och nu har drygt 3900 personer avlidit i Stockholm med covid-19, cirka 80 av dessa är hemmahörande i Sigtuna kommun.

sigtunastad_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

dackskiftarna_helsida
ridskola2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
vardcentral_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
nrh
vardcentral_outsider