defacto_pan2020

Över 3000 nya fall på fyra dagar

På fyra dagar mellan 19-22 mars har nästan 3100 nya fall av covid-19 konstaterats i Region Stockholm: - Antalet konstaterade fall av covid-19 ökar med nästan tio procent, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

centrum_artikel

Region Stockholm informerade i en av sina två veckorapporter på tisdagen om situationen förra veckan mellan 19-22 mars. 3095 nya fall av covid-19 har konstaterats och ytterligare 21 personer har avlidit.
– Antalet konstaterade fall av covid-19 ökar med nästan tio procent. Antalet patienter med covid-19 inskrivna vid våra sjukhus har ökat från 430 förra tisdagen till 490 idag och antalet patienter med covid-19 i intensivvård har ökat från 57 till 75 jämfört med förra tisdagen. Det innebär en oerhörd ansträngning för sjukvårdens medarbetare och ett intensivt arbete pågår nu för att bemanna upp fler vårdplatser, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

Smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund säger i ett uttalande att givet situationen i Stockholms län så är det ett självklart beslut att de särskilda regional rekommendationerna som presenterades 23:e februari ska förlängas och kompletteras med de fem grundläggande råden.
– Därmed fortsätter rekommendationen att bland annat använda engångsmunskydd i allmänna utrymmen där trängsel kan uppstå och alltid i kollektivtrafiken.

De fem grundläggande råden är att stanna hemma om någon har symtom på sjukdom i hushållet och att beställa provtagningskit om symtomen varat mer än 24 timmar, att undvika trängsel och hålla två meters avstånd, att minimera kontakter utanför det egna hushålet, tvätta och sprita händer och att alla som kan ska arbeta hemifrån.

Sedan pandemins början har drygt 180 000 stockholmare smittats. Under hela vecka 11 var det 8285 nya fall, vilket är en ökning jämfört med vecka 10 med cirka 700 fall. Nästan 4000 i länet har avlidit med covid-19. Lokala siffror på kommunnivå kommer på torsdag vid 14-tiden.

vardcentral_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

dackskiftarna_helsida
sigtunastad_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening