defacto_pan2020
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Över 3000 arbetslösa i kommunen

Arbetslösheten i kommunen är nu över 3000 personer.

centrum_artikel

Efter vecka 27 har det varit över 3000 öppet arbetslösa och sökande i program i Sigtuna kommun. De senaste siffrorna från Arbetsförmedlingen gällande vecka 29 visar att 3113 personer var öppet arbetslösa och sökande i program, det är 1291 personer fler än än förra året. För två år sedan var antalet personer strax över 1500, under coronapandemin har antalet arbetslösa ökat med över 1000 personer och uppgår till cirka 10 procent i Sigtuna kommun.

defacto_helsida
vardcentral_helsida
dackskiftarna_helsida
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

happyhomes_sommar2020
sigtunastad_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider