budget_panorama
Clarion Hotel Arlanda tar emot 308 hundar och sex katter över nyårsaftonFoto: Clarion Hotel Arlanda

Över 300 hundar checkar in

308 hundar checkar in på Clarion Hotel Arlanda för årets fyrverkerifria nyår: - 2012 checkade det in en gäst med en hund. Då sa han att han ville bo här på nyårsafton för att hunden är så rädd för smällare, vi snappade upp det här och tänkte att det säkert är fler som har samma problem, säger Pernilla Johansson, vd på Clarion hotell Arlanda, till Aftonbladet.

centrum_artikel

Happy Dog som det fyrverkerifria nyåret kallas har i år 308 hundar som ska bo över natten rapporterar Aftonbladet. 2012 checkade en hund in och därefter fick hotellet idéen om att lansera Happy Dog, det kommer in hundar från alla möjliga delar av landet för att bo på Clarion Hotel Arlanda. På Arlanda får det nämligen inte skjutas någon raket. Utöver de 308 hundarna är det även sex katter som kommer.

Aktiviteter under dagen
2017 startade man ett samarbete med Brukshundsklubben så att hundarna inte skulle ha så tråkigt över dagen. Brukshundsklubben hjälper hundägarna träna dressyr, prova spårningstekniker, hoppa och göra lekar. Hotellet laddar för den speciella hunddagen, Pernilla Johansson menar att det inte handlar om att profitera på hundarnas utsatta läge kring nyåret då de är känsliga för fyrverkerierna:
– Nej, jag är glad att vi kan husera dem hos oss och göra den här insatsen. Vi fyller hotellet ändå. Nu är det så otroligt många som har tagit efter, både våra konkurrenter och systerhotell. Vi gör det här ihop.

Efter att Clarion startat med Happy Dog har flera andra följt efter, totalt fyra i Sverige har ett fyrverkerifritt erbjudande för hundar samt Clarion Hotel vid Kastrup i Köpenhamn.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Smittan ökar i alla åldrar

Nyheter Smittan av covid-19 är ökar utan avmattning och förekommer i alla åldrar enligt ett pressmeddelande från Region Stockholm.

fixa_laddplats_helsida
corner_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
helsida
connys_helsida
meko_helsida
skanela_event_helsida
landsbygdsdag
2020_helsida
personal_outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
nrh
outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
corner_outsider
budget_outsider
laddplats_out
skanela_event_outsider
centrum_sommar_out
kkdk_outsider
sigtuna_vatten_outsider