moderater_pan_sommar
Foto: Arkivbild/märsta.nu

Fler än 30 partier vill ta mandat i Sigtuna

Det är inte bara de nio kommunfullmäktigepartierna som ställer upp i valet i september utan det finns ett 30-tal andra att lägga sin röst på om man vill.

panorama_centrum

I fullmäktige sitter nio partier; Vänsterpartiet, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna, Centerpartiet, Kristdemokraterna, Moderaterna, Sverigedemokraterna och Samling för Sigtuna. Men till det lokala valet i Sigtuna kan du lägga din röst på ytterligare 30 andra partier om du önskar. Valmyndigheten har nu offentliggjort alla partier som ställer upp i kommunen. De flesta har dock ingen fastställd lista eller några offentliga kandidater.

märsta.nu har tidighare rapporterar om Medborgerlig samling som har fastställt och offentliggjort en lista, den toppas av Linda Östlund, Sigtuna. Nyans som hade för avsikt att ställa upp i Sigtuna valde att inte göra det, vilket märsta.nu kunde avslöja förra veckan.

Vilka partier är det då som ställer upp? Alternativ för Sverige är ett av de mer välkända och som har mandat i några andra kommuner. AfS har dock inte någon lista för Sigtuna. Kalle ankapartiet ställer upp, även dem utan lista, likaså Kärlek, Djurens rätt och Feministiskt initiativ. Ingen av dessa har några kandidater som samtyckt till kandidatur.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
kso_helsida
mote_helsida
social_helsida
mp_helsida_april
helsida_sfs

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
outsider_social
centrum_sommar_outsider2022
nrh
moderat_outsider
pantamera_out
sfs_out
kso-duell_out
mote_outsider
mp_outsider2022