defacto_pan2020
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Över 2500 vaccinerade i kommunen

Vaccinationstakten i kommunen går upp och nu är nära 7 procent vaccinerade.

centrum_artikel

Siffror från Svenska vaccinationsregistret som Newsworthy har sammanställt visar att 2541 kommuninvånare fått minst en dos av covid-19-vaccin. Det innebär att 6,8 procent av den vuxna befolkningen har vaccinerats. 2,5 procent har fått två doser.

Vaccineringen pågår just nu av 80+ invånare i hela regionen. Från slutet av mars kommer invånare födda mellan 1942-1951 att få ett bokningsbrev för att ta vaccinet. Enligt Newsworthy har fallen på särskilda boenden minskat kraftigt sedan vaccinationen inleddes.

Med dagens vaccinationstakt i Region Stockholm kommer man inte att nå målet om att alla ska erbjudas vaccinering till midsommar. Till i slutet av juni så kommer 31 procent av stockholmarna vara vaccinerade. Sigtuna har med sina 6,8 procent enbart Sollentuna, Sundbyberg och Solna bakom sig när det gäller lägre andel vaccinerade. Detta beror dock på att Sigtuna har en ung befolkning och färre äldre över 80 år.

rentawreck_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

dackskiftarna_helsida
2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

vardcentral_helsida
speedy_vinter_helsida
Moderaterna_helsida2021
defacto_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
sigtunastad_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

connys_helsida
ridskola2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
moderaterna_sigtuna
sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider
rentawreck_outsider
sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh