center_pan21
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Över 24 000 vaccinerade

Sigtuna kommuns vuxna befolkning fortsätter ta sina vaccindoser och över 24 000 har tagit sn första dos enligt FHM.

FHM:s vaccinsiffor till och med vecka 29 i Sigtuna kommun visar att snart 2 av 3 vuxen i kommunen tagit minst en dos, närmare bestämt 24 379. Mer än 4 av 10 är färdigvaccinerade, 16 110 personer. Region Stockholm har meddelat att det räcker med fyra veckor mellan varje dos för att boka dos 2.

Allt yngre i kommunen börjar också ta sin första dos, 2 av 3 18-29-åringar har vaccinerat sig och nästan hälften av 30-39-åringarna. Av de äldre kommuninvånarna, 50 och över är det över 80 procent vaccinerade. 70-plussare har mer än 90 procentvaccineringsgrad.

I hela Region Stockholm har sju av 10 över 18 år fått en första dos, 45 procent är färdigvaccinerade, det vill säga 840 000 stockholmare.

 

helsida_var2021
connys_helsida
eldsjal-helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

defacto_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

mp_host_helsida
bostad_helsida
andersojag

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
andersojag_outsider
eldsjal-outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
bostad_outsider
mp-outsider