panorama_centrum
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Över 19 000 smittade i länet

Region Stockholm meddelar att 19 220 stockholmare smittats med covid-19 under årets sista vecka.

Antalet coronafall i regionens 26 kommuner uppgick förra veckan till 19 220. En ökning med 99 procent enligt Region Stockholm. 281 stockholmare fick vård på sjukhus för covid-19-relaterade symtom.
– Vi noterar även en tydlig ökning av antalet patienter med covid-19 på våra sjukhus. Det är 38 fler inlagda jämfört med förra veckan. Vi måste tyvärr utgå ifrån att ökningen kommer att fortsätta, då det brukar ta ett par veckor mellan att en person smittas och att sjukdomen visar sig så allvarlig att den kräver sjukhusvård, säger chefsläkare Johan Bratt

Vården uppges även vara belastad med inte bara covidpatienter utan säsongsinfluensa och halkolyckor. Alla ska dock ha möjlighet till vård enligt Bratt.

Nästan 63 000 tester analyserades under årets sista vecka, 27 procent var positiva vilket är högre än veckan dessförinnan då andelen positiva var 14 procent. De flesta fall är omikron som uppges vara mer smittsam. Behöver man test så är det via Alltid öppet där man kan få hemtest, drive-in-test eller att man hämtar på apotek. Man kan också gå till regionens mobila provtagningsbussar.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

connys_helsida
helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

mp_helsida_april
nationaldag_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

liber_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

retro_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

logistik_sigtuna_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
retro_outsider
outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nationaldag_out
centrum_sommar_outsider2022
logistik_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
nrh