center_pan21
Foto: Region Örebro län

Över 18 000 vaccinerade

Över 18 000 kommuninvånare har nu fått minst en dos av vaccin mot covid-19.

Drygt 18200 kommuninvånare har vaccinerats med en första dos mot covid-19 enligt siffror från Svenska vaccnationsregistret som Newsworthy har sammanställt. Det innebär 49 procent av den vuxna befolkningen, en uppgång med några procent sedan vecka 24. Var fjärde vuxen har fått två doser.

När det gäller invånare över 60 år har mer än 8 av 10 fått en första dos. Över 70 år är det 9 av 10. Nyligen släpptes vaccinationstider för 30-plussare. Där har 16,7 procent fått en första dos. Om alla över 18 år ska hinna få en dos innebär det att med nuvarande takt att 77 procent kommer vara vaccinerade till mitten av september. Andelen vaccinerade väntas öka kommande veckorna i och med att den yngre delen av befolkningen erbjuds vaccin.

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

centrum_helsida2020
valsta-jul_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
dack-helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

2020_helsida
defacto_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

mp_host_helsida
julmarknad_helsida
jul2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

jul_outsider
dack-outsider
connys
swedol_outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
julmarknad_outsider
valsta_jul_outsider
sigtuna_vatten_outsider