defacto_pan2020
Den första kommuninvånaren som vaccinerades Foto: Sigtuna kommun

Över 1100 vaccinerade

Över 1100 kommuninvånare har vaccinerats med en eller två doser mot covid-19.

centrum_artikel

Vaccineringen går vidare i kommunen och 3,1 procent är vaccinerade vilket motsvarar 1156 personer, 1,9 procent av dessa har även fått en andra dos. Antalet är dock lägre än i de flesta andra kommuner. Men fördelning av vaccin sker just nu baserat på vilket grupp som ska vaccineras och för Sigtuna kommuns del är en låg andel invånare boende på särskilt boende eller har hemtjänst. Utöver dessa grupper har personer som arbetar inom omsorg och LSS i kommunal verksamhet vaccinerats.

I ett länsperspektiv ökade takten i vecka 7 med cirka 21 000 vaccinerade. 7 procent av befolkningen över 70 år har fått minst en vaccindos. 3 av 10 90-plus har också fått en dos. Norrtälje har vaccinerats största andelen av sin befolkning med 6,8 procent. Sigtuna är på plats 20 av 26 kommuner när det gäller andel vaccinerade. Alltså 19 kommuner har vaccinerat fler, sex har vaccinerat färre.

Moderaterna_helsida2021
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

defacto_helsida
ridskola2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
sigtunastad_helsida
connys_helsida
dackskiftarna_helsida
rentawreck_helsida
speedy_vinter_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

2020_helsida
vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening