moderaterna_panorama
Foto: Norrtälje kommun

Över 1000 fall i kommunen

Smittspridning av covid-19 fortsätter upp och förra veckan passerade Sigtuna över 8000 fall totalt under pandemin.

Siffror från FHM visar att 1043 fall av covid-19 konstaterades i kommunen för vecka 3, den är en ökning med mer än 400 fall jämfört med vecka 2 och under pandemin har nu drygt 8000 fall konstaterats i kommunen. Den gångna veckan är det veckan med mest konstaterade fall i kommunen. Smittspridningen är hög i samtliga grannkommuner och resten av länet.

I hela länet var det drygt 63000 konstaterade fall för vecka 3 och ytterligare 36 har rapporterats in som avlidna. Totalt under pandemin har 4700 stockholmare mist livet med covid-19. 15 person uppges ha fått intensivvård förra veckan med covid-19.
– Den mycket höga smittspridningen har medfört utmaningar med bemanning i sjukvården, äldreomsorgen och andra samhällsviktiga funktioner men har från årsskiftet inte föranlett en motsvarande ökning av allvarlig sjukdom och död, uppger FHM:s generaldirektör Karin Tegmark Wisell.

Tegmark Wisell säger vidare att åtgärderna mot smittspridningen av covid-19 ska vara proportionerliga och inte mer inskränkande än nödvändigt, därför planeras det att avveckla restriktioner och rekommendationer 9:e februari i och med att den mycket höga smittspridningen inte lett till ökning av allvarlig sjukdom och död.
– Det är fortsatt viktigt skydda dem som är mest sårbara för sjukdomen och att alla som har möjlighet vaccinerar sig.

liber_helsida
defacto_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

marinan_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

2020_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
moderat_outsider
marina_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh