defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Ostkustbanans utbyggnad på samråd

Trafikverket bjuder in intresserade till samråd gällande utbyggnad av Ostkustbanan till fyrspår.

Under en tid har Ostkustbanans utbyggnad utretts hos Trafikverket. Banan går genom Märsta via Odensala och upp mot Knivsta/Uppsala. Sedan 13:e oktober pågår samråd där man som sakägare kan lämna synpunkter på förslaget. Idag är det tvåspår på Ostkustbanan, fyrspår skulle förändra naturmiljön i Odensala men samtidigt så skulle det gynna kommunen och hela östra Sveriges infrastruktur. För Sigtuna kommuns del handlar det om ökad tillgänglighet till och från Märsta station.

Här kan du läsa mer om samrådet

2020_helsida

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

nationaldag_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

helsida
logistik_sigtuna_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

mp_helsida_april
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

connys_helsida
defacto_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

centrum_sommar2022_helsida
retro_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
logistik_outsider
nrh
connys
retro_outsider
nationaldag_out
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022