center_pan21
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Ostkustbanans utbyggnad på samråd

Trafikverket bjuder in intresserade till samråd gällande utbyggnad av Ostkustbanan till fyrspår.

Under en tid har Ostkustbanans utbyggnad utretts hos Trafikverket. Banan går genom Märsta via Odensala och upp mot Knivsta/Uppsala. Sedan 13:e oktober pågår samråd där man som sakägare kan lämna synpunkter på förslaget. Idag är det tvåspår på Ostkustbanan, fyrspår skulle förändra naturmiljön i Odensala men samtidigt så skulle det gynna kommunen och hela östra Sveriges infrastruktur. För Sigtuna kommuns del handlar det om ökad tillgänglighet till och från Märsta station.

Här kan du läsa mer om samrådet

jul2021
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
centrum_helsida2020

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

julmarknad_helsida
defacto_helsida
mp_host_helsida
2020_helsida
valsta-jul_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

connys
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
valsta_jul_outsider
swedol_outsider
mp-outsider
nrh
julmarknad_outsider
jul_outsider
stationshusen_out