arlandagk_panorama
Foto: Insändarbild

Oro i Norrbacka efter brand och bombhot

Boende i Norrbacka uppges vara oroliga, inte bara efter branden i söndags utan för att en förskola i området bombhotades i fredags: - Jag är jätteorolig för mina barn, det händer jättemycket i området, säger en förälder.

centrum_pask

En förskola i Norrbackaområdet bombhotades i fredags, enligt kommunen kom det in som en anonymt hot mot förskolan under förmiddagen:
– Polisen bedömde att hotet inte var skarpt men säkerhetsåtgärder vidtogs ändå och förskolan utrymdes, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig på Sigtuna kommun.

Alla barn och personalen flyttades under tiden till en närliggande förskola enligt Anna Jernberg Carlsson. Efter både hot och brand i bostadshuset i söndags där en person misstänks för mordbrand utrycker boende som märsta.nu pratat med oro för utvecklingen i området.
– Först bombhot och nu en brand, det händer saker hela tiden. Jag är orolig för mina barn, jag har även barn i Valstaskolan och där händer också jättemycket, säger en av de boende på Norrbacka som hört av sig till märsta.nu

bonava_helsida

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

defacto_helsida
happyhomes_2019

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

colorama_april2
logistik_utbildning

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

centrum_pask_helsida
sigtunavatten_standard

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

valsta_utveckling
ica_pask

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

colorama_april
ridskola2019_outsider
bonava_outsider
defacto_outsider
fme_outsider
sh_oppet
sigtunavatten_outsider
valsta_utveckling_2