defacto_pan2020
Foto: Insändarbild

Oro i Norrbacka efter brand och bombhot

Boende i Norrbacka uppges vara oroliga, inte bara efter branden i söndags utan för att en förskola i området bombhotades i fredags: - Jag är jätteorolig för mina barn, det händer jättemycket i området, säger en förälder.

centrum_artikel

En förskola i Norrbackaområdet bombhotades i fredags, enligt kommunen kom det in som en anonymt hot mot förskolan under förmiddagen:
– Polisen bedömde att hotet inte var skarpt men säkerhetsåtgärder vidtogs ändå och förskolan utrymdes, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig på Sigtuna kommun.

Alla barn och personalen flyttades under tiden till en närliggande förskola enligt Anna Jernberg Carlsson. Efter både hot och brand i bostadshuset i söndags där en person misstänks för mordbrand utrycker boende som märsta.nu pratat med oro för utvecklingen i området.
– Först bombhot och nu en brand, det händer saker hela tiden. Jag är orolig för mina barn, jag har även barn i Valstaskolan och där händer också jättemycket, säger en av de boende på Norrbacka som hört av sig till märsta.nu

speedy_helsida
happyhomes_2019
defacto_helsida
2020_helsida

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

salong_elisabeth_helsida
sportlov_sigtuna

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

sigtuna_vatten_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
connys
speedy_outsider
teatergrillen_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
nrh