sommar
Foto: Insändarbild

Oro i Norrbacka efter brand och bombhot

Boende i Norrbacka uppges vara oroliga, inte bara efter branden i söndags utan för att en förskola i området bombhotades i fredags: - Jag är jätteorolig för mina barn, det händer jättemycket i området, säger en förälder.

En förskola i Norrbackaområdet bombhotades i fredags, enligt kommunen kom det in som en anonymt hot mot förskolan under förmiddagen:
– Polisen bedömde att hotet inte var skarpt men säkerhetsåtgärder vidtogs ändå och förskolan utrymdes, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig på Sigtuna kommun.

Alla barn och personalen flyttades under tiden till en närliggande förskola enligt Anna Jernberg Carlsson. Efter både hot och brand i bostadshuset i söndags där en person misstänks för mordbrand utrycker boende som märsta.nu pratat med oro för utvecklingen i området.
– Först bombhot och nu en brand, det händer saker hela tiden. Jag är orolig för mina barn, jag har även barn i Valstaskolan och där händer också jättemycket, säger en av de boende på Norrbacka som hört av sig till märsta.nu

sommar_centrum
defacto_helsida
EXTRA

Man stökade på Max

Blåljus En man omhändertogs enligt Lagen om omhändertagande av berusade sedan han stökat och uppträtt hotfullt på Max.

sigtunavatten_standard
arlanda_golf_juli
happyhomes_2019
ica_valsta_choklad

Planer för tiggeriförbud avskrivs i kommunen

Politik Något tiggeriförbud ligger inte inom räckhåll i Sigtuna kommun, detta då det saknas majoritet för ett förbud i fullmäktige.

connys
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
defacto_outsider