panorama_centrum
Foto: Daniel Iskander

Oro för smittspridning i samband med fiberinstallationer

SigtunaHem som håller på med installation av öppen fiber kan tänka sig flytta installationer om det finns önskemål från hyresgäster.

Installationen av Öppen fiber som pågår i SigtunaHems bestånd oroade hyresgäster som kontaktade märsta.nu med anledning av att installatörer arbetar i olika hushåll och kommer i kontakt med många olika personer varje dag.

Efter att märsta.nu uppmärksammat SigtunaHem på dilemmat så kommer SigtunaHem kontakta boende som berörs av installationerna just nu. Den som vill flytta en installation kommer att kunna göra det är beskedet från SigtunaHem. Installatören har också instruerats att avbryta uppdraget om det finns risk för smitta.
– För tillfället bedömer vi att arbetet med IT-installationer för öppet nät kan fortsätta. Men vi följer noggrant utvecklingen, och är redo att vidta ytterligare åtgärder om situationen förändras, uppger SigtunaHems redaktör Göran Pettersson.

defacto_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida
liber_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

marinan_helsida
mp_helsida_april
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider
nrh