centrum_panorama2020
Foto: Daniel Iskander

Oro för smittspridning i samband med fiberinstallationer

SigtunaHem som håller på med installation av öppen fiber kan tänka sig flytta installationer om det finns önskemål från hyresgäster.

Installationen av Öppen fiber som pågår i SigtunaHems bestånd oroade hyresgäster som kontaktade märsta.nu med anledning av att installatörer arbetar i olika hushåll och kommer i kontakt med många olika personer varje dag.

Efter att märsta.nu uppmärksammat SigtunaHem på dilemmat så kommer SigtunaHem kontakta boende som berörs av installationerna just nu. Den som vill flytta en installation kommer att kunna göra det är beskedet från SigtunaHem. Installatören har också instruerats att avbryta uppdraget om det finns risk för smitta.
– För tillfället bedömer vi att arbetet med IT-installationer för öppet nät kan fortsätta. Men vi följer noggrant utvecklingen, och är redo att vidta ytterligare åtgärder om situationen förändras, uppger SigtunaHems redaktör Göran Pettersson.

ridskola2020_helsida
defacto_helsida
happy_homes_mars
speedy_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

2020_helsida
centrum_helsida2020
festspec_corona_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

marina_helsida
salong_elisabeth_helsida
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider
nrh
oppning_salongelisabeth_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
speedy_outsider