moderaterna_riksdag
Foto: Daniel Iskander

Optimistisk budget från kommunledningen

Det var tre optimistiska representanter från kommunledningen (S), (L) och (MP) som presenterade budgeten för 2017 där satsningar på skola och äldreomsorg dominerar.

centrum_artikel

Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) konstaterade inledningsvis att skatteintäkterna kommer minska för kommunen under 2017, vilket Dan Rosenholm (L) förklarade med en rikstrend. Sigtuna kommun kommer vid årsskiftet att vara ca 46 000 invånare och 1000 bostäder avses byggas varje år. Till detta investerar man i de demografiska förändringar med mer pengar till skola och äldreomsorg. Båda dessa får 34 miljoner mer och Barn- och ungdomsförvaltningen går för första gången i kommunens över en miljard i budget.

Bland satsningarna märks skolvärdar, lärarcoacher och en lässatsning. Inom äldreomsorgen blir det demensteam, träffpunkt och att förbereda LOV för 2018. De besparingar som kommundirektör Ulf Bergh aviserade i våras verkar inte ha varit ett problem i denna budget då samtliga förvaltningar får ökade resurser utom Bygg- och trafik. Kommunen initierar också ett arbete med att få ner sjukskrivningstalen efter ett projekt under 2016 inom Äldre- och omsorgsförvaltningen som gett positivt resultat.

Investeringsbudgeten avsåg 226 miljoner kronor i skolor och förskolor och 215 miljoner för övrigt. Låneskulden skulle enligt Khalifa uppgå till knappt 2 miljarder om två år.

mod_helsida
centrum_helsida2020
handbollsskola
coronapandemin

Snart har åtta av tio tagit vaccin

Nyheter Andelen vaccinerade går sakta uppåt och snart har 80 procent tagit en första dos. Samtidigt meddelar FHM att tre av fyra covid-19-fall vecka 2 var personer som redan var vaccinerade.

connys_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
moderat_outsider
bergstrand_out_jan
connys