center_pan21
Jimmy Karlsson, tränare

Optimism inför returen

Returen av Svenska Cupens åttondelsfinal mellan Skånela-IFK Kristianstad spelas ikväll på bortaplan för märstalaget: -Vi känner oss inte underlägsna men självklart är vi införstådda att det kommer krävas en fullträff, säger tränare Jimmy Karlsson.

Skånela vann första mötet mellan lagen med ett enda mål, 25-24. Vid vinst eller lika tar sig Skånela vidare. Kristianstad behöver vinna med mer än ett mål för att gå om. Blir det lika i totalen efter att båda matchernas resultat räknats samman så blir det en shoot-out, regeln om mål på bortaplan gäller alltså inte.
– Vi åker ner till Kristianstad med gott mod och även med stora förhoppningar. Vi har alla spelare tillgängliga och en god känsla. Vi ska kliva in i Kristianstad Arena ikväll med ett stort mod och en känsla av att vi har absolut allt att vinna. Vi känner oss inte underlägsna men självklart är vi införstådda att det kommer krävas en fullträff. Vi har jobbat fram en gameplan som vi tror på och nu ska vi bara gå för den till 100% så får vi se hur långt det räcker. Det ska hur som helst bli en riktig rolig match, säger tränare Jimmy Karlson i ett uttalande.

helsida_var2021
fotbollssvepet

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Bara en vecka återstår av seriespelet i de flesta serier. Här är resultaten för bygdens lag från den gångna helgen.

centrum_helsida2020
eldsjal-helsida
division 2

Ytterligare ett tungt nederlag

Fotboll FC Arlanda åkte på ännu ett tungt nederlag i Division 2 och degraderingen kommer snart vara ett faktum både i teorin och praktiken.

herrallsvenskan

Skånela vann premiären

Handboll Skånela vann premiären av Herrallsvenskan med 34-29 efter en stark första halvlek: - Fem mål upp på Varberg är vi nöjda med, fram för allt vår första halvlek, sa tränare Jimmy Karlsson.

mp_host_helsida
coronakrisen

Satsar på sportis för att locka ungdomarna till idrotten

Sport Taxorna inom kultur- och fritidsverksamheten höjs inte för 2022: - Fokus för nästa år är att fortsätta stötta föreningarna att få tillbaka de medlemmar som lämnat verksamheterna under pandemin, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

connys_helsida
andersojag
defacto_helsida
bostad_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll FC Arlanda spelar igen efter covidutbrott. I Division 4 är det tidig seriefinal mellan Unik-Rosersbergs IK.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
division 4

RIK serieledare efter seger mot Rasbo

Fotboll Rosersbergs IK bjöd in till fest på hela Råberget och man mötte även Rasbo där det blev seger med 4-1: - Vi hade både Munther och Mulle borta så kanske inte den bästa matchen men tre poäng och viktiga poäng, säger tränare Stefan Lundqvist.

division 4

Märsta IK hänger på i toppstriden

Fotboll Märsta IK tog tre viktiga poäng mot Brottby och hänger på i toppstriden:- Trots många mål missar vi på tok för mycket, säger tränare Philip Alouch.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
centrum_sommar_out
andersojag_outsider
bostad_outsider
connys
nrh
mp-outsider
eldsjal-outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider