moderat_sommar
Marie Axelsson, oppositionsråd, och Gunilla Johansson, 2:e vice ordförande i Äldre- och omsorgsnämndenFoto: Pressbild/Socialdemokraterna

Oppositionen kritisk till privatisering av hemtjänsten

Socialdemokraterna motsätter sig kommunledningens förslag om att privatisera hemtjänsten: - Vi Socialdemokrater emot att Hemtjänsten ska läggas ut på privat drift, skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

centrum_artikel

Hemtjänsten ska privatiseras som märsta.nu rapporterade under tisdagen. Men Kommunstyrelsen var inte enig utan Socialdemokraterna lämnade in en reservation:
– Detta är ett beslut som fattas på alldeles för lösa grunder och rekylen kan komma snabbt i form av oroliga brukare och högre kostnader för kommunen. Det har hänt i andra kommuner, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

Även Vänsterpartiet och Miljöpartiet ställer sig bakom reservationen. Det framgår att partierna vill hålla hemtjänsten i kommunal regi av principiella skäl och att man fått indikationer från konsultbolaget som utrett ärendet att det kan bli dyrare för kommunen att gå över till privat drift. Man är också kritiska till den utredning som gjorts då referenser inte presenterats ordentligt när det har efterfrågats i äldre- och omsorgsnämnden.

landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_helsida_valsta
speedy_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
sommar_sigtuna2020
brobygget_midgard_helsida
spedition_sigtuna
kaa_sigtuna_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
studeravidare_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
kaa_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_outsider_valsta
nrh
marina_outsider
centrum_sommar_out
speedy_outsider
brobygget_midgard_outsider
swedol_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider