heat_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Oppositionen: Behåll böckerna i Mimers källa

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet lade in ett ändringsyrkande att Mimers källa får behålla sina böcker.

I samband med att Kultur- och fritidsnämnden fattade beslut om att utveckla Mimers källa till mötesplats istället för bibliotek så reserverade sig Socialdemokraterna och Vänsterpartiet mot beslutet och yrkade att man behåller böckerna i lokalerna.
– Många vill ha kvar biblioteket i Valsta. När vi har samtalat med invånare i Valsta är de mycket ledsna över att böckerna ska försvinna. Vi har samlat in cirka 600 underskrifter i en namninsamling för att behålla böckerna i Valsta bibliotek.

I reservationen menar partierna att det finns andra förslag som skulle kunna förbättra för invånarna i Valsta men att det inte behöver ställas i konflikt med ett folkbibliotek. Man borde istället använda alternativa lokaler för mötesplatsen. De yrkar att man ska fortsätta planeringen inför öppnandet av biblioteket och att böckerna finns kvar, utifrån det ska man sen arbeta för att genomföra övriga förslag i utredningen där det är möjligt.

defacto_helsida
garagebranden

Nu får branddrabbade betala för parkeringen

Nyheter SigtunaHem får kritik av boende för att de tar betalt för parkeringsplats vid Midgårdsbadet: - Vi som fick våra bilar brända får både parkera 1 kilometer bort från våra hus och dessutom betala 150 kr i månaden för det, uppger en hyresgäst.

andersojag
coronakrisen

Över hundra vill ha skuldsanering

Nyheter Antalet kommuninvånare som vill ha skuldsanering ökade kraftigt under pandemin och är kvar på över 100 personer för första halvåret 2021: – Vi har aldrig tidigare tagit emot så många ansökningar, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden.

kyrkoval_helsida
helsida_var2021
2020_helsida
centrum_helsida2020
eldsjal-helsida
kyrka_helsida
skordedag_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
mp_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
heat_out
kyrka-outsider
connys
andersojag_outsider
swedol_outsider
skordedag_out
nrh
bostad_outsider
kyrkoval_outsider
eldsjal-outsider
mp-outsider