moderaterna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Oppositionen: Behåll böckerna i Mimers källa

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet lade in ett ändringsyrkande att Mimers källa får behålla sina böcker.

I samband med att Kultur- och fritidsnämnden fattade beslut om att utveckla Mimers källa till mötesplats istället för bibliotek så reserverade sig Socialdemokraterna och Vänsterpartiet mot beslutet och yrkade att man behåller böckerna i lokalerna.
– Många vill ha kvar biblioteket i Valsta. När vi har samtalat med invånare i Valsta är de mycket ledsna över att böckerna ska försvinna. Vi har samlat in cirka 600 underskrifter i en namninsamling för att behålla böckerna i Valsta bibliotek.

I reservationen menar partierna att det finns andra förslag som skulle kunna förbättra för invånarna i Valsta men att det inte behöver ställas i konflikt med ett folkbibliotek. Man borde istället använda alternativa lokaler för mötesplatsen. De yrkar att man ska fortsätta planeringen inför öppnandet av biblioteket och att böckerna finns kvar, utifrån det ska man sen arbeta för att genomföra övriga förslag i utredningen där det är möjligt.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
ewas_outsider
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
connys
marina_outsider
mp_outsider2022