heat_pan
Maria Karlsson och Anna Sehlin (V)Foto: Vänsterpartiet/Lena Malmberg

Oppositionsregionrådet besökte Märsta station

Oppositionsregionrådet Anna Sehlin (V) träffade skyddsombud Maria Karlsson på Märsta station under torsdagen.

Maria Karlsson är tågvärd på MTR och bor i Märsta, hon är skyddsombud och fackligt aktiv för SEKO. Under torsdagen träffade hon oppositionsregionrådet Anna Sehlin (V) i Märsta. Hennes budskap till Sehlin var att vagnar och personalutrymmen städas oftare under pandemin, att det inte körs färre turer men att det borde ha varit fler långa istället för korta tåg då det ibland är trängsel på helgerna.

Anna Sehlin (V) är kritisk till regionledningens budget som inte omfattar höjd skatt.
– Vi föreslår en tillfälligt höjd skatt, för att kunna satsa på vård och kollektivtrafik, särskilt som coronaepidemin ser ut att fortsätta.

Under pandemin har Vänsterpartiet drivit på om blippar bak i bussarna, annars är man för att spärrarna ska tas bort. I den budgetmotion man lagt för tisdagen vill man se skattehöjning på 30 öre, pengar som ska gå till vården och kollektivtrafiken.
– Vi är lite oroliga över majoritetens skrivning att Trafikförvaltningen måste ordna det här tappet av resenärer. I år har man förlorat 3,6 miljarder och prognosen är 2,2 miljarder nästa år. Det är ganska svårt för en förvaltning att bara ordna det. När man har en pandemi i samhället. Så vi är väldigt oroliga att det kommer bli neddragningar och försämringar för resenärerna, men framför allt för de anställda. Vi vill förstärka, med en del av de här pengarna, dels att sänka taxan men också göra förstärkningar för kollektivtrafiken så det inte blir stora försämringar. För målet är ju att resenärerna ska komma tillbaka, berättar Sehlin.

skordedag_helsida
garagebranden

Nu får branddrabbade betala för parkeringen

Nyheter SigtunaHem får kritik av boende för att de tar betalt för parkeringsplats vid Midgårdsbadet: - Vi som fick våra bilar brända får både parkera 1 kilometer bort från våra hus och dessutom betala 150 kr i månaden för det, uppger en hyresgäst.

2020_helsida
coronakrisen

Över hundra vill ha skuldsanering

Nyheter Antalet kommuninvånare som vill ha skuldsanering ökade kraftigt under pandemin och är kvar på över 100 personer för första halvåret 2021: – Vi har aldrig tidigare tagit emot så många ansökningar, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden.

kyrka_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
kyrkoval_helsida
andersojag
eldsjal-helsida
mp_host_helsida
bostad_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
kyrkoval_outsider
skordedag_out
centrum_sommar_out
heat_out
bostad_outsider
connys
andersojag_outsider
nrh
kyrka-outsider
eldsjal-outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
swedol_outsider