defacto_pan2020
Maria Karlsson och Anna Sehlin (V)Foto: Vänsterpartiet/Lena Malmberg

Oppositionsregionrådet besökte Märsta station

Oppositionsregionrådet Anna Sehlin (V) träffade skyddsombud Maria Karlsson på Märsta station under torsdagen.

centrum_artikel

Maria Karlsson är tågvärd på MTR och bor i Märsta, hon är skyddsombud och fackligt aktiv för SEKO. Under torsdagen träffade hon oppositionsregionrådet Anna Sehlin (V) i Märsta. Hennes budskap till Sehlin var att vagnar och personalutrymmen städas oftare under pandemin, att det inte körs färre turer men att det borde ha varit fler långa istället för korta tåg då det ibland är trängsel på helgerna.

Anna Sehlin (V) är kritisk till regionledningens budget som inte omfattar höjd skatt.
– Vi föreslår en tillfälligt höjd skatt, för att kunna satsa på vård och kollektivtrafik, särskilt som coronaepidemin ser ut att fortsätta.

Under pandemin har Vänsterpartiet drivit på om blippar bak i bussarna, annars är man för att spärrarna ska tas bort. I den budgetmotion man lagt för tisdagen vill man se skattehöjning på 30 öre, pengar som ska gå till vården och kollektivtrafiken.
– Vi är lite oroliga över majoritetens skrivning att Trafikförvaltningen måste ordna det här tappet av resenärer. I år har man förlorat 3,6 miljarder och prognosen är 2,2 miljarder nästa år. Det är ganska svårt för en förvaltning att bara ordna det. När man har en pandemi i samhället. Så vi är väldigt oroliga att det kommer bli neddragningar och försämringar för resenärerna, men framför allt för de anställda. Vi vill förstärka, med en del av de här pengarna, dels att sänka taxan men också göra förstärkningar för kollektivtrafiken så det inte blir stora försämringar. För målet är ju att resenärerna ska komma tillbaka, berättar Sehlin.

centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

2020_helsida
ridskola2020_helsida

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

defacto_helsida
meko_helsida
connys_helsida
EXTRA

Sigtuna kommun närmar sig 50 000

Nyheter Sigtuna kommun växer med 573 invånare under 2020: - Det som gör att folkmängden i Sigtuna ökar jämfört med året före är framför allt inflyttningen. Kommunen registrerar 5 226 inflyttade, jämfört med 4 848 utflyttade, säger Linus Garp, befolkningsstatistiker på SCB.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
nrh
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider