defacto_pan2020
Abboud Elias IskandarFoto: Privat

Öppen begravning av Abboud Iskandar på onsdag

På onsdag begravs Abboud Iskandar i Syrisk-Ortodoxa kyrkan i Valsta: - Alla får komma och hedra vår pappa, hälsar familjen via märsta.nu

Abboud Elias Iskandar avled hastigt förra tisdagen på Cypern. Han har nu flugits till Sverige och de formella handlingarna har hanterats av familjen vilket innebär att han nu kan begravas.

En öppen begravning sker på onsdag klockan 13.00 i Syrisk-Ortdoxa kyrkan. Familjen låter hälsa att alla som vill vara med och hedra Abboud Iskandar är välkomna. Samtidigt kommer Valsta Livs att under onsdagen att hedra honom med wienerbröd utanför lokalen.

Abboud Iskandar verkade sedan tidigt 80-tal i Valsta, han drev Iskandars Livs i Valsta Centrum och sedermera Valsta Livs. Han kämpade för att göra Valsta till en bättre plats och var politiskt engagerad i Moderaterna där han var mångårig fullmäktigeledamot och förtroendevald.

I samband med begravningen kan det förekomma trafikstörningar på Valstavägen. Familjen hoppas att märsta- och valstabor har överseende med detta. Polis och kommunen är informerad om att det kommer vara mycket folk och fordon kring kyrkan på onsdag.

defacto_helsida
colorama_jul
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

teatergrillen_helsida
sigtunavatten_standard
centrum_helsida2020

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

happyhomes_2019
EXTRA

Förvaltning varnade för patientsäkerhet på Arhem

Nyheter Förvaltningen varnade för att patientsäkerheten på Arhem äventyrades om man inte fick loss 900 000 kronor i oktober, majoriteten svarade då med att plocka bort ärendet från dagordningen: - Tjänsteskrivelsen är ett budgetärende och därför kan vi inte ta ett beslut i nämnden. Frågan om nattbemanning är dock högst aktuell. Vi avvaktar nu IVO:s tillsyn som sker i slutet av januari. Deras bedömning kommer att vara vägledande för hur vi hanterar frågan framöver, säger Josefin Brodd (M), nybliven ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden.

nrh
connys
teatergrillen_outsider