defacto_pan2020
Foto: Pressbild/Destination Sigtuna

Omkring tjugo författare till Litteraturfestivalen

Sigtuna Litteraturfestival har gjort klart med sitt program för i år.

9:e maj är det Sigtuna Litteraturfestival i Sigtuna. Bland annat kommer förre ärkebiskopen KG Hammar kommer, likaså Jan Guillou, Linda Skugge:
– Årets program växer just nu fram och innehåller många intressanta författare och programpunkter. Att använda Sigtuna stad som litteraturfestivalens arena skapar en intimitet och närhet mellan festivalbesökarna och författarna som är svår att hitta någon annan stans. Vi vet sedan tidigare år att den unika och öppna atmosfären är mycket uppskattad bland våra besökare, säger Maria Martin, projektledare för Sigtuna Litteraturfestival på Destination Sigtuna.

Det är omkring 20 författare som medverkar i festivalen, det kommer även att vara en internationell författarscen som vanligtvis brukar hålla till på Stadsteatern i Stockholm. Det är Kulturhuset i Stockholm som lägger en av sina programpunkter i samband med Litteraturfestivalen.

boisigtuna
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
festspec_host2020_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
2020_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_host2020_outsider
swedol_outsider