defacto_pan2020
Foto: Pressbild/Destination Sigtuna

Omkring tjugo författare till Litteraturfestivalen

Sigtuna Litteraturfestival har gjort klart med sitt program för i år.

centrum_artikel

9:e maj är det Sigtuna Litteraturfestival i Sigtuna. Bland annat kommer förre ärkebiskopen KG Hammar kommer, likaså Jan Guillou, Linda Skugge:
– Årets program växer just nu fram och innehåller många intressanta författare och programpunkter. Att använda Sigtuna stad som litteraturfestivalens arena skapar en intimitet och närhet mellan festivalbesökarna och författarna som är svår att hitta någon annan stans. Vi vet sedan tidigare år att den unika och öppna atmosfären är mycket uppskattad bland våra besökare, säger Maria Martin, projektledare för Sigtuna Litteraturfestival på Destination Sigtuna.

Det är omkring 20 författare som medverkar i festivalen, det kommer även att vara en internationell författarscen som vanligtvis brukar hålla till på Stadsteatern i Stockholm. Det är Kulturhuset i Stockholm som lägger en av sina programpunkter i samband med Litteraturfestivalen.

defacto_helsida
happy_homes_mars
sportlov_sigtuna

Sjutton vilken Mello

Nöjesnyheter Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

salong_elisabeth_helsida
teatergrillen_helsida
speedy_helsida
EXTRA

Många ville se nya WE Arlandastad

Nöjesnyheter Närmare tusen personer invigde WE Träning och Hälsas nya anläggning i Arlandastad: - Vi är väldigt, väldigt glada och nöjda över den fantastiska feedback vi fått under dagen. Vi har tecknat fler medlemskap än vad vi hoppats på, våra padelbanor börjar bli fullbokade och våra nybörjarkurser likaså, säger Niklas Wikegård.

aretslarling
EXTRA

Bio i Märsta stänger igen

Nöjesnyheter Biografen som Folkets Bio driver i Biokällan i Märsta stänger efter fem år: - -Vi har haft för få besökare för att verksamheten ska gå ihop, säger Rose-Marie Strand, ordförande i föreningen Märsta Bio.

2020_helsida
connys_helsida