centrum_panorama2020
Foto: Pressbild/Destination Sigtuna

Omkring tjugo författare till Litteraturfestivalen

Sigtuna Litteraturfestival har gjort klart med sitt program för i år.

centrum_artikel

9:e maj är det Sigtuna Litteraturfestival i Sigtuna. Bland annat kommer förre ärkebiskopen KG Hammar kommer, likaså Jan Guillou, Linda Skugge:
– Årets program växer just nu fram och innehåller många intressanta författare och programpunkter. Att använda Sigtuna stad som litteraturfestivalens arena skapar en intimitet och närhet mellan festivalbesökarna och författarna som är svår att hitta någon annan stans. Vi vet sedan tidigare år att den unika och öppna atmosfären är mycket uppskattad bland våra besökare, säger Maria Martin, projektledare för Sigtuna Litteraturfestival på Destination Sigtuna.

Det är omkring 20 författare som medverkar i festivalen, det kommer även att vara en internationell författarscen som vanligtvis brukar hålla till på Stadsteatern i Stockholm. Det är Kulturhuset i Stockholm som lägger en av sina programpunkter i samband med Litteraturfestivalen.

speedy_helsida
sommarlov_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

defacto_helsida
kcbygg_helsida
studeravidare_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

connys_helsida

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

studenten2020_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

ridskola_2020_outsider
studenten2020_outsider
swedol_outsider
speedy_outsider
sommarlov_outsider
nrh
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider