defacto_pan2020
Foto: Pressbild/Destination Sigtuna

Omkring tjugo författare till Litteraturfestivalen

Sigtuna Litteraturfestival har gjort klart med sitt program för i år.

centrum_artikel

9:e maj är det Sigtuna Litteraturfestival i Sigtuna. Bland annat kommer förre ärkebiskopen KG Hammar kommer, likaså Jan Guillou, Linda Skugge:
– Årets program växer just nu fram och innehåller många intressanta författare och programpunkter. Att använda Sigtuna stad som litteraturfestivalens arena skapar en intimitet och närhet mellan festivalbesökarna och författarna som är svår att hitta någon annan stans. Vi vet sedan tidigare år att den unika och öppna atmosfären är mycket uppskattad bland våra besökare, säger Maria Martin, projektledare för Sigtuna Litteraturfestival på Destination Sigtuna.

Det är omkring 20 författare som medverkar i festivalen, det kommer även att vara en internationell författarscen som vanligtvis brukar hålla till på Stadsteatern i Stockholm. Det är Kulturhuset i Stockholm som lägger en av sina programpunkter i samband med Litteraturfestivalen.

ridskola2020_helsida
defacto_helsida

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

2020_helsida
året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
meko_helsida
januari_helsida
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

connys_helsida
speedy_vinter_helsida

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

prima_helsida

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

centrum_sommar_out
moderat_outsider_jan
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
prima_outsider
nrh