centrum_jul_panorama
Foto: Daniel Iskander

Omfattande strömavbrott – 10 000 berörda

Nästan 10 000 abonnenter i kommunen drabbades av ett strömavbrott under onsdag kväll.

centrum_jul_artikel

Ett omfattande strömavbrott med ca 10000 berörda drabbar kommunen. Roserberg, Odensala, Märsta och delar av Sigtuna är berörada. Enligt prognosen ska felet vara åtgärdat klockan 21.

Vattenfallspressjour meddelar klockan 19.15 att felet är lokaliserat och att man inom kort ska påbörja strömsätta det nät som ligger nere. Det var inte känt i skrivande stund vad som orsakat avbrottet. Prognosen är ca en timme för de flesta av de drabbade. Det skulle inte dröja allt för länge innan alla har ström igen.

Än vid 21.30 kvarstår ca 400 hushåll i Märsta utan el. De andra områdena har fått elen tillbaka.

Återigen har samma fel slagit till vid 22-tiden och 10 000 hushåll är drabbade. Redaktionen jagar mer info om felet. Den senaste prognosen gör gällande att elen kommer tillbaka 00.30

Uppdaterad kl 22.47

trainingpartner_jobb_helsida
centrum_jul_helsida
fme_oktober

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

greeknighthelsida

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

julbord_helsida

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

defacto_jul
ica_oktober
colorama_jul
happyhomes_2019

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

greeknight_outsider
connys
tp_outsider
julbord
trainingpartner_jobb_outsider
nrh