defacto_pan
Omfattande insats på inre gränskontroller i torsdags. Foto: Insändarbild

Omfattande insats av inre gränskontroller på Arlanda

I torsdags genomfördes en stor insats på Arlanda av gränspolisen med inre säkerhetskontroller.

rosta_sigtuna2

Resenärer till och från Arlanda kontrollerades i en omfattande insats i torsdags för så kallade inre gränskontroller. Syftet med insatsen var att med hjälp av utökad kontroll hitta personer som inte får resa in i eller vistas i landet samt förhindra och upptäcka gränsöverskridande brottslighet enligt ett pressmeddelande från Polisen.

Kontrollerna på Arlanda riktade sig mot flygplan som landat med personal från tullverket. Trafikkontroller genomfördes också på platser där trafik lämna Arlanda flygplats. I samband med kontrollerna genomfördes även inre utlänningskontroller av laster på fordon. Resultatet totalt vilket inkluderar insatser även i Kapellskär, Nynäshamn och Frihamnen var att 130 kontroller genomfördes, en person efterlyst för grovt vapenbrott greps, en person avvisades från landet, två rapporterades för lastsäkringsbrott och fyra fick böter för att de körde avställda fordon.

rosta_sigtuna2
nationaldag_helsida
mp_eu
v_eu_helsida
bonava_maj_helsida
varfest_helsida
nationaldag_helsida
eu_sap
happyhomes_2019

Olympiska spel på Midgårdsvallen

Ung & Student Josefinaskolan i Rävsta har arrangerat Olympiska spel för Waldorfskolor i Sverige: - 300 elever och deras lärare har varit på Midgårdsvallen, berättar Ann-Charlotte Nyberg, skolbibliotekarie på Josefinaskolan.

EXTRA

Chelsea nekas skolskjuts

Nyheter Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

sap_outsider_eu
bonava_maj_outsider
rosta_sigtuna
moderaterna_maj_outsider
sh_bovard_out
nrh
v_eu
connys
colorama_april
nationaldag_out
defacto_outsider
sh_oppet
mp_eu_outsider
ridskola2019_outsider
oppning_outsider
fme_outsider