defacto_pan
Omfattande insats på inre gränskontroller i torsdags. Foto: Insändarbild

Omfattande insats av inre gränskontroller på Arlanda

I torsdags genomfördes en stor insats på Arlanda av gränspolisen med inre säkerhetskontroller.

Resenärer till och från Arlanda kontrollerades i en omfattande insats i torsdags för så kallade inre gränskontroller. Syftet med insatsen var att med hjälp av utökad kontroll hitta personer som inte får resa in i eller vistas i landet samt förhindra och upptäcka gränsöverskridande brottslighet enligt ett pressmeddelande från Polisen.

Kontrollerna på Arlanda riktade sig mot flygplan som landat med personal från tullverket. Trafikkontroller genomfördes också på platser där trafik lämna Arlanda flygplats. I samband med kontrollerna genomfördes även inre utlänningskontroller av laster på fordon. Resultatet totalt vilket inkluderar insatser även i Kapellskär, Nynäshamn och Frihamnen var att 130 kontroller genomfördes, en person efterlyst för grovt vapenbrott greps, en person avvisades från landet, två rapporterades för lastsäkringsbrott och fyra fick böter för att de körde avställda fordon.

defacto_host2018
julbanner2

Så snöröjer kommunen i vinter

Nyheter Sigtuna kommun har i år tagit grepp om att informera kommuninvånarna om hur det ska skottas och en kontinuerligt uppdaterad sida i samband med snöfall.

icavalsta_julbanner
sportfiskebanner2

Risk för blodbrist i julhelgen

Notiser Blodcentralen i Stockholms län meddelar att det inför julen behöver fyllas på i blodlagren: - Vi har kallat och påmint alla blodgivare de senaste veckorna men ändå inte kunnat få upp lagret till önskad nivå, säger Fredrik Boström, medicinskt ansvarig läkare på Blodcentralen i Stockholms län.

fme_jul
lager_bilnet
EXTRA

Uppdaterad Ingen brand på krog

Blåljus Brandkår larmades till en krog i Sigtuna där det skulle ha brunnit inne i byggnaden: -Det var ingen brand, uppger Storstockholms räddningscentral.

sigtuna_funkis
happy_homes_juli
nrh_lania
objekt2
objekt3
komvuxq3_4
outsider
objekt4
sigtunavatten_standard
vanster_jul
connys
colorama_vinter
funkis_2