defacto_pan
Korsningen väg 263/273 skulle få trafikljus.Foto: MMS-Bild

Ombyggnation av 263:an försenas

Ombyggnationen av väg 263 genom Arlandastad har försenats men enligt Trafikverket ska byggstart sker höst.

Redan för över ett år sedan rapporterade märsta.nu om att den olycksdrabbade korsningen väg 263/273 skulle få trafikljus. Arbetet skulle vara färdigt till i våras. Utöver det ska flera åtgärder på väg 263 genomföras, bland annat bygga en fyrvägskorsning vid Plantagen in mot Servogatan. Men arbetet har av okänd anledning dragit ut på tiden. Status just nu är att ombyggnad förbered och byggstart är planerad till under hösten.

fme_helsida
sbrf_helsida
colorama_april2
sommar_centrum

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

happyhomes_2019

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

defacto_helsida

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

sommar

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

logistik_sigtuna

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

ica_valsta_choklad
connys
colorama_april
nrh
sportfiske_sommar
defacto_outsider
fme_outsider
sbrf_outsider