defacto_pan
SpjutkastningFoto: Insändarbild
InmarschenFoto: Insändarbild

Olympiska spel på Midgårdsvallen

Josefinaskolan i Rävsta har arrangerat Olympiska spel för Waldorfskolor i Sverige: - 300 elever och deras lärare har varit på Midgårdsvallen, berättar Ann-Charlotte Nyberg, skolbibliotekarie på Josefinaskolan.

marstakalaset_artikel

Olympiaden arrangerades av Josefinaskolan i Rävsta och 300 elever från åk 5 på olika Waldorfskolor i landet kom till Midgårdsvallen. Eleverna delades in i olika stadsdelar som på grekiskt vis oberoende av vilken skola de tillhörde. Därefter tävlade dem i de olympiska grenarna längdhopp, höjdhopp, spjut, brottning, diskus, sprint och stafett.

Under kvällen kan de elever och lärare som bor långt från skolan bo kvar och det serveras middag, frukost och lunch. Under tisdagen ska eleverna springa ett marathon i naturen kring skolan med målgång på skolgården. Under kvällen blir det avslutning med disco.

kontor_thaifong

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

sommar_centrum
ica_valsta_choklad

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

arlanda_golf_juli
colorama_april2
sigtunavatten_standard
defacto_helsida
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

marstakalas_helsida
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sommar
colorama_april
defacto_outsider
sportfiske_sommar
nrh
connys
arlanda_golf_juli2_outsider