bostadsformedling
Full aktivitet på O´Learys.Foto: Insändarbild
Lokala företag är med och bygger igång O´Learys inför julen.Foto: Insändarbild

O´Learys öppnar igen

Bara timmar efter att O´Learys utsattes för en explosion är beskedet att man är igång igen från klockan 17: - Det är många lokala företagare som ställt upp och gjort detta möjligt, säger Daniel Altun, delägare på O’ Learys, till märsta.nu

centrum_artikel

Det var vid tretiden natten mot lördagen som O´Learys utsattes för en explosion. Ett ärende som polisen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Delägaren på O’Learys Daniel Altun berättar för märsta.nu att man direkt satte igång arbetet med att få ordning på restaurangen med hjälp av lokala företag.
– Vi är glada över att det finns så många engagerade företagare som ställer upp med kort varsel och ställer i ordning restaurangen.

Daniel Altun poängterar att det inte finns någon hotbild mot restaurangen sedan tidigare och kommuninvånare kan vara trygga vid ett besök. All planerad verksamhet kommer att fortsätta med start klockan 17.00 på lördagen. Festen som man planerat för Juldagen kommer också att äga rum.

studeravidare_helsida
brobygget_helsida_valsta
happyhomes_sommar2020

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

2020_helsida
defacto_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

connys_helsida
brobygget_midgard_helsida
centrum_helsida2020
sigtunahem_sokbostad
helsida_sommarlov
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
outsider_sommarlov
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta
nrh