defacto_pan2020
Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionrådFoto: Liberalerna

Ökning med 30 fall av covid-19 i kommunen

Antalet nya fall av Corona i kommunen var drygt 30 stycken den senaste veckan: - Det är ett stort ansvar vi alla delar och jag är mån om att vi kan behålla den frihet vi har i Stockholm och Sverige, att kunna röra oss utomhus och även träffa vänner, så länge vi följer rekommendationerna, säger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionråd

centrum_artikel

De senaste siffrorna från Region Stockholm gällande coronasmittade personer i kommunen visar att 133 är smittade, det är en ökning med ca 30 personer senaste veckan. I samband med de första siffrorna för två veckor sedan var ca 70 smittade, vid förra veckans siffror visade det sig att ca 100 var smittade. Sigtuna ökar också i antalet fall per 10 000 invånare till 27 personer.

Det är en av de högsta siffrorna i länet, i fem andra kommuner är siffran per 10 000 invånare högre än i Sigtuna.
– Antalet smittade fortsätter att öka – coronafaran är långtifrån över. Och faran är störst för dem som redan från början har sämre hälsa, sjukdom eller andra riskfaktorer. Nu krävs verkligen av oss alla att vi följer myndigheternas rekommendationer. Annars är risken att smittskyddslagen och regeringens nya beslutsmandat måste användas för att införa tuffare regler och minska vår rörelsefrihet, säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) i ett pressmeddelande

rentawreck_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

centrum_helsida2020
Moderaterna_helsida2021

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

vardcentral_helsida
ridskola2020_helsida
connys_helsida
dackskiftarna_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

sigtunastad_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

rentawreck_outsider
sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider
connys
nrh
moderaterna_sigtuna
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider