center_pan21
Foto: Riksbanken

Ökning av skuldsatta i kommunen

Kommuninvånarnas skulder till Kronofogden ökade kraftigt det första halvåret i år.

centrum_artikel

Coronaeffekten har ännu inte kommit enligt Kronofogden, men ändå så ökar antalet skuldsatta personer i kommunen med 300 det första halvåret 2020 jämfört med förra året. Antalet ärenden har ökat med 800 stycken. Totalt är det 2080 personer med skulder hos Kronofogden i 4826 mål. Den totala skulden hos kommuninvånare är 120 miljoner.
– Vi har en stadig ökning av ärenden, men de ekonomiska effekterna av pandemin har inte nått oss än, säger Rebecka Öhman, enhetschef på Kronofogden, i en generell kommentar.

Förra året var antalet skuldsatta drygt 1750 personer, 2018 ungefär lika många och 2017 1537 personer. Enligt Rebecka Öhman är det skulder på mellan 100 000-500 000 som kommer in till Kronofogden, skulder som är kopplade till olika typer av lån utan säkerhet. Banker, kreditbolag och bolag som köper in förfallna skulder står bakom ökningen.

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

oppethus_helsida
2020_helsida
koppar_helsida
dack-helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

flygskola_helsida
jul2021
connys_helsida
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

ridskola_2020_outsider
flygskolan_outsider
jul_outsider
mp-outsider
dack-outsider
julmarknad_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
oppethus_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
koppar_outsider
connys