aftenbil_helsida
Foto: Riksbanken

Ökning av skuldsatta i kommunen

Kommuninvånarnas skulder till Kronofogden ökade kraftigt det första halvåret i år.

swedol_artikel

Coronaeffekten har ännu inte kommit enligt Kronofogden, men ändå så ökar antalet skuldsatta personer i kommunen med 300 det första halvåret 2020 jämfört med förra året. Antalet ärenden har ökat med 800 stycken. Totalt är det 2080 personer med skulder hos Kronofogden i 4826 mål. Den totala skulden hos kommuninvånare är 120 miljoner.
– Vi har en stadig ökning av ärenden, men de ekonomiska effekterna av pandemin har inte nått oss än, säger Rebecka Öhman, enhetschef på Kronofogden, i en generell kommentar.

Förra året var antalet skuldsatta drygt 1750 personer, 2018 ungefär lika många och 2017 1537 personer. Enligt Rebecka Öhman är det skulder på mellan 100 000-500 000 som kommer in till Kronofogden, skulder som är kopplade till olika typer av lån utan säkerhet. Banker, kreditbolag och bolag som köper in förfallna skulder står bakom ökningen.

vardcentral_helsida
mp-helsida
busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

centrum_helsida2020

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

ungsatsning
2020_helsida
connys_helsida

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

defacto_helsida
brobygget_night
speedy_vinter_helsida
budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

liber_sommar_helsida
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
nrh
brobygget_night_out
sigtuna_vatten_outsider
ungsatsning-outsider
rentawreck_outsider
connys
centrum_sommar_out
aftenbil_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_day_out
speedy_vinter2020_outsider
mp-outsider
vardcentral_outsider