center_pan21
Foto: Jamshid Jamshidi

Ökning av resor till kommunen

Resorna in till kommunen ökar enligt siffror från Telia.

Telias analys av resandet under juli visar på en ökning jämfört med förra året i Sigtuna kommun. Fram för allt rör det sig om resor till Arlanda från Stockholms län. Ökningen var 51 procent jämfört med förra året men man är hela 34 procent under normalläget från innan pandemin. Telia konstaterar att resandet till kommunen har att göra med ökningen av flygresorna under juli. Swedavias siffror för flygresor kommer de närmaste dagarna.

defacto_helsida
centrum_helsida2020

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

eldsjal-helsida
helsida_var2021
bostad_helsida
andersojag

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
mp_host_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

andersojag_outsider
bostad_outsider
eldsjal-outsider
swedol_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
nrh