halloween_centrum
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Ökning av cykelstölder

Cykelstölderna i länet ökar enligt Försäkringsbolaget IF men i Sigtuna kommun sker i jämförelse med andra kommuner inte så många stölder.

centrum_artikel

Hittills i år har cykelstölderna ökar med 65 procent i länet för årets tre första månader. Totalt har det anmälts 2657 cykelstölder
– Framför allt tror vi att det ökade antalet stölder beror på den ovanligt milda vintern vi haft, men man kan också tänka sig att corona haft en effekt de senaste veckorna, om fler väljer att ta cykeln istället för kollektivtrafiken, säger Jessica Hjälmered, pressansvarig på If.

Försäkringsbolaget IF tror att det kommer att anmälas fler ställer nu under våren när temperaturen stiger och fler plockar fram cykeln. Antalet stölder ökade med 50 procent i april mellan mars-april förra året. I Sigtuna kommun anmäldes förra året 103 cykelstölder vilket är 21 per 10 000 invånare. Det är näst lägsta siffran i länet, bara i Botkyrka var det färre anmälda cykelstölder per 10 000 invånare.

happyhomes_sommar2020
bostad_helsida
defacto_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

connys_helsida
2020_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

helsida_var2021
coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

dack-helsida
mp_host_helsida
centrum_helsida2020
coronapandemin

Covidfallen sjunker

Nyheter Covidfallen uppges sjunka totalt sett i Region Stockholm enligt de första siffrorna för vecka 41.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
connys
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
dack-outsider
bostad_outsider