bostadsformedling
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Ökning av cykelstölder

Cykelstölderna i länet ökar enligt Försäkringsbolaget IF men i Sigtuna kommun sker i jämförelse med andra kommuner inte så många stölder.

centrum_artikel

Hittills i år har cykelstölderna ökar med 65 procent i länet för årets tre första månader. Totalt har det anmälts 2657 cykelstölder
– Framför allt tror vi att det ökade antalet stölder beror på den ovanligt milda vintern vi haft, men man kan också tänka sig att corona haft en effekt de senaste veckorna, om fler väljer att ta cykeln istället för kollektivtrafiken, säger Jessica Hjälmered, pressansvarig på If.

Försäkringsbolaget IF tror att det kommer att anmälas fler ställer nu under våren när temperaturen stiger och fler plockar fram cykeln. Antalet stölder ökade med 50 procent i april mellan mars-april förra året. I Sigtuna kommun anmäldes förra året 103 cykelstölder vilket är 21 per 10 000 invånare. Det är näst lägsta siffran i länet, bara i Botkyrka var det färre anmälda cykelstölder per 10 000 invånare.

sigtunahem_sokbostad
happyhomes_sommar2020
helsida_sommarlov
connys_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

studeravidare_helsida
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

2020_helsida
swedol_outsider
studeravidare_outsider
outsider_sommarlov
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider
nrh
brobygget_outsider_valsta