centrum_host
Foto: Jamshid Jamshidi

Ökning av arbetsplatsolyckor i kommunen

Fackförbundet Byggnads kommer att ge sig ut på en länsomfattande inspektion av byggnadsplatser, detta för att kontrollera så att säkerheten efterlevs. I Kommunen har 16 arbetsplatsolyckor skett bara i år.

Arbetsplatsolyckorna i kommunen är på väg att öka visar siffror från Byggnads. Under årets nio första månader har 16 tillbud anmälts, att jämföra med helåret 2018 då 19 olyckor anmäldes. Flest olyckor inträffade 2017 med 24 stycken. 2016 var det 18 olyckor totalt på arbetsplatser.

I jämförelse med Väsby, Bro och Sollentuna har Sigtuna klart fler arbetsplatsolyckor. En anledning kan vara de många projekten kopplade till Rosersberg, Arlanda och Arlandastad. För att uppmärksamma problemet med arbetsplatsolyckor kommer Byggnads att genomföra 150 besök på arbetsplatser i länet denna vecka.
– Det räcker inte att vidta åtgärder först när en byggnadsarbetare skadat sig i sitt arbete. Vi kan inte låta en byggnadsarbetare falla från en byggnadsställning för att företag ska åtgärda brister. Vi ska se till att byggnadsställningen är säker från första början, säger Tomas Kullberg, ordförande Byggnads Stockholm-Gotland.

defacto_mustach_helsida
agy_oppethus
centrum_host_helsida
Extra

uppdaterad Skjutning mot restaurang

Nyheter Ett område på Sätuna spärrades av för teknisk undersökning under dagen: - Det har hittats skotthål på en fasad, säger Anna Westberg vid Polisen ledningscentral.

ica_oktober
sigtunavatten_standard

Fler skrivs in på Storboda

Nyheter Det är fullt på Kriminalvårdens anstalter i länet vilket gör att Storboda i Rosersberg utökat kapaciteten i enkelrum till dubbelrum.

fme_oktober
happyhomes_2019

Så hittar du rätt vinterdäck

Nyheter Det är snart 1:a december och då blir det lag på vinterdäck om vinterväglag råder: - Kör du utan vinterdäck och åker fast är böteslappen dryga 1200 kronor, berättar Jorge Castro, marknadschef på lokala ABS Wheels.

greeknighthelsida

Bilbrand i Norrbacka

Blåljus En bil brann i Norrbacka under natten:- Det är någon form av tillgreppsförsök som ligger bakom, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

nrh
connys
agy_oppethus_outsider
greeknight_outsider
colorama_april2