moderaterna_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi
Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritdsnämndenFoto: Sigtuna kommun

Oklart om Midgårdsbadet kan öppna i sommar

Det är ännu inte klart om Midgårdsbadet kan öppna till sommaren: - Nämnden kommer att ta beslut på sitt sammanträde i maj om vi öppnar utebadet i sommar och beslutet kommer inte att baseras på hur förutsättningarna ser ut i andra kommuner utan på förutsättningarna i vår kommun, säger Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS).

Flera kommuner i Stockholm har öppnat upp sina badhus, Sigtuna håller både Midgårdsbadet och Sigtuna fritidscenter stängt sedan en tid tillbaka. Nu får förvaltningen kritik från en simklubbrepresentant som tycker att det är tråkigt med tanke på att många kommer ”hemestra” i år igen. Han är också kritiskt till att det inte går att öppna med säkra rutiner.

Skiljer sig från andra bad
Kultur- och fritidsnämndens ordförande uppger i ett mail till märsta.nu att utebadet skiljer sig från ett traditionellt utebad där det är en rektangulär bassäng med en öppen och överblickbar omkringliggande yta:
– Vår anläggning i Märsta består av tre olikformade bassänger, höjdskillnader och arrangemang som gör att det är mycket svårt att hålla uppsikt. Inpassering och tillgång till cafeteria m.m. skapar lätt trängselsituationer. Det är därför svårt att göra jämförelser med andra kommuner. Alla anläggningar, även inomhusbadet, skiljer sig åt beträffande utformning av omklädningsrum, duschar, inpassering m.m. och kräver sin individuella bedömning med hänsyn till ev. risker.

Vill se tydlig nedgång av covid-fall
Enligt Björling var det inte brist på säkra rutiner som höll badet stängt utan att det var en sammanvägd bedömning utifrån myndigheters bestämmelser och att allmänheten i juni började visa lägre förståelse för att följa råd och rekommendationer för trängsel och de speciella förutsättningarna som råder för bad. I maj kommer nämnden fatta beslut.
– Vi som arbetar med pandemins effekter dagligen har full förståelse för den frustration som finns hos föreningar och allmänhet för de restriktioner som är i kraft och vi önskar naturligtvis inget hellre än att kunna återgå till vanliga rutiner igen. Smittspridningen i Sigtuna kommun har under våren varit väldigt hög och begränsning av riskerna förblir högsta prioritet för oss tills en tydlig och varaktig nedgång i antal smittade och avlidna är konstaterat av myndigheterna. Därför tillämpar vi försiktighetsprincipen, fortsätter Björling.

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

2020_helsida
ewas_helsida
liber_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

connys_helsida
defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

marinan_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
ewas_outsider
nrh
connys
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022