budget_panorama
Foto: Genrebild/Stockholms stads Bostadsförmedling

Oklart med antal nyanlända för 2019

Stockholms län kommer att ta emot 3000 nyanlända enligt bosättningslagen för 2019. Nu är det upp till Länsstyrelsen att fördela hur många respektive kommun ska ta emot.

fraga_liberalerna

3000 nyanlända med permanent uppehållstillstånd ska Stockholms län ta emot 2019. Detta enligt ett förslag från Migrationsverket till regeringen. Efter att regeringen fattat beslut vilket väntas ske i oktober kommer länsstyrelserna att besluta om hur kommuntalen ser ut.

Sigtuna kommun tog emot 73 nyanlända enligt anvisningstalen för 2018. Totalt i länet var det 4913 personer som skulle tas emot. Sigtuna kommun är en av flera kommuner i länet som haft problem med att ordna bostäder åt de anvisade. Några har också vräkts eller fåt flytta ut i samband med att bosättningslagen bara gäller i två år för kommunerna. Det vill säga kravet från Riksdagen är att kommunerna tillhandahåller bostad i två år, därefter är det upp till de nyanlända att lösa sin boendesituation själva.

speedy_vinter_helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
defacto_helsida
meko_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
kkdk_helsida
manskold_helsida
swedol_outsider
centrum_sommar_out
manskold_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
kkdk_outsider
budget_outsider
meko_outsider
outsider