defacto_pan2020
7/1 införs rekommendationer om munskydd i kollektivtrafiken i hela landetFoto: Skånetrafiken

Oklart hur SL ska tillhandahålla munskydd

Folkhälsomyndigheten har rekommenderat SL och andra som står för kollektivtrafik att tillhandahålla munskydd, något som ännu inte är klart hur det ska gå till.

centrum_artikel

Folkhälsomyndigheten har rekommenderat munskydd i kollektivtrafiken, bland annat omfattas SL som har landets största kollektivtrafik från Sigtuna i norr till Nynäshamn i söder. Munskydd rekommenderas för alla födda 2004 eller tidigare i rusningstrafik mellan klockan 7-9 och 16-18.

Det är först och främst resenärens eget ansvar att ta med och bära munskydd poängterar SL. Men Folkhlsomyndigheten har även rekommenderat SL att tillhandahålla munskydd för den som inte har med eget. SL kommer nu att se över hur tillhandahållandet kan göras möjligt. I Skåne har Skånetrafiken gått ut med att det är möjligt för den som inte har med sig munskydd att hämta ut ett sådant kostnadsfritt mot uppvisande av giltig biljett i ett kundcenter som finns på fyra orter i Skåne. Munskydd finns där inte ombord på tåg eller bussar.

UL som även kör buss mellan Knivsta-Sigtuna erbjuder munskydd via UL:s center för enstaka resor. Men man poängterar att det är resenärens ansvar.
– Vi uppmanar alla resenärer att i förväg införskaffa munskydd att ha i beredskap om det skulle uppstå trängsel, säger Helena Klange, presschef vid Trafik och samhälle/UL.

sigtunastad_helsida
Moderaterna_helsida2021
connys_helsida
vardcentral_helsida
speedy_vinter_helsida
rentawreck_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

ridskola2020_helsida
2020_helsida
dackskiftarna_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderaterna_sigtuna
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
rentawreck_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider