defacto_pan2020
7/1 införs rekommendationer om munskydd i kollektivtrafiken i hela landetFoto: Skånetrafiken

Oklart hur SL ska tillhandahålla munskydd

Folkhälsomyndigheten har rekommenderat SL och andra som står för kollektivtrafik att tillhandahålla munskydd, något som ännu inte är klart hur det ska gå till.

centrum_artikel

Folkhälsomyndigheten har rekommenderat munskydd i kollektivtrafiken, bland annat omfattas SL som har landets största kollektivtrafik från Sigtuna i norr till Nynäshamn i söder. Munskydd rekommenderas för alla födda 2004 eller tidigare i rusningstrafik mellan klockan 7-9 och 16-18.

Det är först och främst resenärens eget ansvar att ta med och bära munskydd poängterar SL. Men Folkhlsomyndigheten har även rekommenderat SL att tillhandahålla munskydd för den som inte har med eget. SL kommer nu att se över hur tillhandahållandet kan göras möjligt. I Skåne har Skånetrafiken gått ut med att det är möjligt för den som inte har med sig munskydd att hämta ut ett sådant kostnadsfritt mot uppvisande av giltig biljett i ett kundcenter som finns på fyra orter i Skåne. Munskydd finns där inte ombord på tåg eller bussar.

UL som även kör buss mellan Knivsta-Sigtuna erbjuder munskydd via UL:s center för enstaka resor. Men man poängterar att det är resenärens ansvar.
– Vi uppmanar alla resenärer att i förväg införskaffa munskydd att ha i beredskap om det skulle uppstå trängsel, säger Helena Klange, presschef vid Trafik och samhälle/UL.

centrum_helsida2020
meko_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
ridskola2020_helsida
januari_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

prima_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

ridskola_2020_outsider
prima_outsider
nrh
connys
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider_jan